Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2016. November 23. 11:32, szerda | Kék hírek
Forrás: mti

Hamis tanúzásra akart rávenni fiatalkorúakat egy díler

Hamis tanúzásra akart rávenni fiatalkorúakat egy díler

Vádat emeltek egy szentesi férfi ellen, aki fenyegetéssel hamis tanúvallomásra akart rávenni fiatalkorúakat, miután kábító hatású anyagot adott el nekik - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérletével, valamint hamis tanúzásra felhívás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a férfival szemben azért indult eljárás, mert kábítószernek nem minősülő, azonban kábító hatású szert adott el kiskorúaknak. A vádlott 2015. augusztus 22-én találkozott az egyik vásárlóval. A beszélgetés során azt kérte tőle, hogy a bűnügyben tegyen valótlan tanúvallomást, állítsa azt, az anyagot nem tőle vásárolta, hanem azt közösen vették, és ezelőtt közölte, hogy már betöltötte a tizennyolcadik életévét. A tanút azzal fenyegette, hogy ha nem tesz hamis vallomást, akkor megveri. A fiatal a történtek miatt feljelentést tett a vádlottal szemben.

A férfi ugyanezen a napon találkozott az ügy másik, kiskorú tanújával is. Arról próbálta meggyőzni, hogy ha kihallgatják, vallja azt, hogy nem is ismeri őt. A kiskorú tanú a vádlott kérése ellenére nem tett hamis tanúvallomást.

Mivel a vádlott a bűncselekményt próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, az ügyészség vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 04. 12:53, kedd | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől

Nemesszalók térségében akart elhajtani egy autós a rendőrök elől, aki eltiltás hatálya alatt és vezetői engedély nélkül közlekedett.

2022. Október 02. 11:01, vasárnap | Kék hírek

Az Egyesült Királyságból irányították az unokázós csalásokra specializálódott bűnszervezetet

A Gyulai Járási Ügyészség - többek között - minősített csalások és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat egy bűnszervezet 15 tagja ellen, akik un. unokázós csalásokat valósítottak meg.

2022. Október 02. 10:21, vasárnap | Kék hírek

Megpróbálta megerőszakolni a nőt, végül kirabolta

2022. Szeptember 29. 12:40, csütörtök | Kék hírek

Néhány centin múlt a tragédia - Nem vette észre az autós a rollerest

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a szabálysértési eljárást azzal a járművezetővel szemben, aki nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó személy részére.