Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 29. 15:08, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok - fotók: police.hu

Hamis pénzzel fizetett a kábítószerért, fegyverrel kérték rajta számon

Hamis pénzzel fizetett a kábítószerért, fegyverrel kérték rajta számon

Elfogták a támadókat a győri rendőrök.

Egy győri férfi feljelentése alapján fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség szombaton. A feljelentő elmondta a rendőröknek, hogy őt még pénteken este fegyverrel megtámadta két ismerőse egy győri üzlet mögötti útszakaszon – közölte a rendőrség oldalán.

Kiderült, hogy a sértett, H. Roland korábban kábítószert vásárolt a győri H. D. Dánieltől, akinek hamis bankjeggyel fizetett a drogért. Ezt nehezményezte a 19 éves fiatal, és másnap társával, a 20 éves K. Patrikkal együtt megkeresték a sértettet. Az elszámolási vita során H. Rolandot a földre lökték, majd H. D. Dániel a fejéhez tartott egy gáz- és riasztófegyvert, megfenyegette, valamint számon kérte rajta, hogy hamis pénzzel verte át őt. A férfi miután kiszabadult támadói kezei közül, befutott egy közeli üzletbe, a két garázda pedig elhagyta a helyszínt.

A rendőrök szombaton 13 óra körül elfogták a lakásán H. D. Dánielt, és a nála tartott kutatás során megtalálták a támadáshoz használt gázpisztolyt, melynek tartására engedéllyel rendelkezett. A drogkereső kutya a lakáshoz tartozó tárolóban kábítószergyanús növényi származékot talált, valamint előkerült egy digitális mérleg és egy dohányőrlő is.

Az egyenruhások szintén a lakásán fogták el a másik garázdát, a 20 éves K. Patrikot is.

Mindkettejüket előállították, a velük szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pedig pozitív eredményt mutatott.

A nyomozók a két győri fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

H. Roland az eljárás során elismerte, hogy korábban ő is kábítószert fogyasztott, illetve vásárolt, valamint a lakásán tartott kutatás során az intézkedő rendőrök kábítószergyanús növényi származékot találtak. A helyi rendőrkapitányságon a vele szemben alkalmazott drogteszt szintén pozitív eredményt mutatott, ezért őt külön büntetőeljárás keretében, gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.