Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 14. 05:03, szerda | Belföld
Forrás: mti

Halálra gázolta az autótolvaj a kocsi tulajdonosát - Tizenegy évre ítélték

Halálra gázolta az autótolvaj a kocsi tulajdonosát - Tizenegy évre ítélték

Tizenegy évre ítélték első fokon azt a 36 éves férfit, aki két évvel ezelőtt Gödöllőn elrabolta a Turay Ida Színház munkatársának autóját, majd azzal elütötte a nőt, aki belehalt sérüléseibe.

A Budapest Környéki Törvényszék keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi rendszeresen fogyasztott alkohollal együtt nyugtatókat és kábítószert, így azon a napon is, amikor az eset történt. A férfi észrevette az esti órákban hazatérő nőt, aki a kaput nyitotta ki, miközben autójának járt a motorja. Mivel a férfi úgy gondolta, hogy a boltig alkoholért nem gyalog, hanem a nő autójával megy, beült, és elindult vele.

Amikor elkezdett tolatni, a nő belekapaszkodott a kocsiablakba. A férfi ennek ellenére nagy sebességgel elindult, árokba hajtott, és a nőt maga alá gyűrte az autó. A 24 éves nő a helyszínen meghalt. A férfi kiszállt az autóból és elmenekült a helyszínről, a rendőrök egy kocsmában fogták el.

A bíróság a férfit jármű önkényes elvételében, közúti veszélyeztetésben, bódult állapotban történő járművezetésben és segítségnyújtás elmulasztásában mondta ki bűnösnek és - nem jogerősen - 11 év 8 hónap börtönre ítélte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.