Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. November 01. 18:59, kedd | Helyi sport
Forrás: Áncsán István Hódmezővásárhelyi LKC

Hajszálra a bravúrtól a HLKC juniorjai a Fradi II ellen

Hajszálra a bravúrtól a HLKC juniorjai a Fradi II ellen

Nagyszerű mérkőzést hozott a Népligetben a két dobogós csapat összecsapása az NBI/B junior bajnokság hatodik fordulójában.

Mindkét csapat nyílt-sisakos támadójátékot produkált, védekezésben pedig “egyik fél sem ment a szomszédba” egy kis keménységért.

Egészen a hajráig szoros, kiegyenlített játékot és eredményt hozott az összecsapás, jelentős előnyt egyik gárda sem tudott kialakítani. Csapatunkból többen is kimagasló teljesítményt nyújtottak, ennek köszönhetően a hajrára egy-gólos előnnyel érkeztek. Fortuna ezúttal azonban a hazaiak kezét fogta, hiszen az utolsó másodpercben szerzett góllal döntetlenre mentették az eredményt. Csapatunk teljesítménye így is nagy dicséretet érdemel, hiszen pontot szereztek az eddig hibátlan mérleggel rendelkező fővárosiak otthonából.


NBI/B Kelet-csoport női junior bajnokság – 6. forduló
2016.10.29., 18.00 – Budapest (Népliget, Faház spcs.)

FTC KN KFT II. – Hódmezővásárhelyi LKC 29-29 (14-14)
Játékvezetők: Szakállas Alex, Varasdi Levente Zoltán
HLKC: Áncsán – Szűcs 10, Klemm 7, Földesi 6, Blaskovics, Bálint 2, Becsei 1, Cs: Balogh (k), Szabó 1, Balog, Molnár K., Kis 2, Besenyi, Sajtos

Kis Márk vezetőedző: “Kétségtelenül a forduló rangadóját játszottuk! Magas színvonalú mérkőzésen sikerült egy pontot elhozni fővárosi vendéglátónktól! Kicsit nagyobb összpontosítással a végén mind a 2 pontot bezsebelhettük volna, de szégyenkezésre így sincs okunk.”

A HUSZÁROS HAJRÁ ELLENÉRE IS PONT NÉLKÜL MARADTUNK A FRADI ELLEN


A Fradi második csapata ellen lépett pályára szombaton a HLKC az NBI/B hatodik fordulójában Budapesten. Cseppet sem irigylésre méltó helyzetükben csakis pontszerzésben gondolkodhattak, optimista reményeiket viszont lehűtötték vendéglátók.

Gyors gólváltással indult a meccs,a 10. percig felváltva estek a találatok. Itt sikerült “meglépniük” a hazaiaktól, és átvették a vezetést. Ezt a félidő végéig tartották is, azonban 2 perc rövidzárlat miatt mégis a Fradi vonulhatott előnnyel a pihenőre (14-12).

A második félidő “tragikusan” indult, öt perc alatt ötöt kaptak és csak egyet lőtek, ezzel gyakorlatilag el is ment a meccs. Kapaszkodtak ugyan, de közelebb kerülni nem sikerült. Az 50. perctől (30-21) minden mindegy alapon, teljes sorcsere után juniorjaik kerültek a pályára, akik huszáros hajrát indítottak. Az utolsó 10 percet 7-2 arányban “hozták”, de ez már csak a végeredmény kozmetikázásához volt elég.


NBI/B Kelet-csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 6. forduló

2016. október 29., 16.00, Budapest, Népliget Faház spcs.- 80 néző

FTC KN KFT II. – Hódmezővásárhelyi LKC 32-28 (14-12)
Játékvezetők: Balogh Bettina, Tóth Viktória
Versenybírók: Somogyvári Tibor, Fegyveres Balázs
HLKC: Kothencz – Blaskovics, Nagy 5, Sebők 4, Tószegi 3, Török 3, Fazekas, Cs: Répás (k), Áncsán (k), Szűcs 6, Ilyés 2, Becsei, Szabó 1, Klemm 1, Földesi 2, Kónya 1

Gaál Adrienn vezetőedző: “Két totálisan ellentétes félidőt játszottunk. Az első játékrészben jó volt a védekezés, tördeltük a játékukat és ebből voltak lendületes támadásaink. Szünet után viszont szétesett minden, támadásban sokat hibáztunk és így nem tudtuk tartani a lépést. Viszont büszke vagyok a juniorjainkra, hogy szorossá tudták tenni a végeredményt.”

A sors iróniája, hogy vereségük ellenére egy helyet előreléptek a bajnoki tabellán, hiszen a Nyíradony nagy-arányú hazai vereségével rosszabb gólkülönbsége miatt csapatunk mögé került.

A következő fordulóban (november 5-én 17 órakor) létfontosságú mérkőzés jön, hiszen hazai pályán fogadják a középmezőny alján álló Balmazújváros csapatát. Közvetlen rivális ellen a botlás, pontvesztés olyan luxus lenne, amit jelen helyzetben nem engedhetnek meg magunknak.

(Forrás: www.hlkc.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: