Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. Február 05. 09:34, hétfő | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

HAJSZÁL HÍJÁN GYŐZELEM

HAJSZÁL HÍJÁN GYŐZELEM

Az utolsó másodpercig nyitott volt a győzelem kérdése, ám végül a taktikusan és pörgősen játszó, tehetséges fiatalokkal felálló Vasas Akadémia győzött a Kosársuli ellen.

A szombat esti derbin végig a fővárosiak irányítottak, de végül csak óriási izgalmak árán örülhettek a Hódtói Sportcsarnokban.

Néhány perc vásárhelyi vezetés után felvette a ritmust a Vasas, a fiatalok gyors, betörésekre épülő kosárlabdával operáltak, ami bejött nekik, és fordítottak. (7-13) Vas Péter vitte hátán a társait, de 9 pontja csak arra volt elég, hogy a frissebb és eltökéltebb alakulat benyomását keltő fővárosiak lőtávon belül maradjanak.
Rengetegszer támadták a gyűrűt közelről a fürge Borosék, akik a szerencsével sem álltak hadilábon. 6 minutummal a félidő előtt 27-32 állt a táblán a kosarakon szépen megosztozó piros-kékek javára. A budapestiek iramát felvéve, ám inkább kapkodva kezdett kosarazni a Vásárhely, így nem tudott csökkenteni hátrányán Utasi Gábor legénysége a nagyszünetre. (34-40)

Az akadémisták kezdték jobban a meccs második felét, Völgyi és Boros vezetésével 47-39-re mentek el, de Szabó Péter csontnélküli triplája után már a vendégek mestere hívta az oldalvonalhoz fiait. Bejött Faragó Péter húzása: csapata az 5 pontos előnyt pikk-pakk 16-ra hízlalta. Nem volt könnyű helyzetben a Hódmezővásárhely, de Béresék még néhány pontot visszahoztak a zárójátékrészig, amit 12-vel kellett volna megnyerniük a sikerhez. (52-63)
Nem adta fel a harcot a Kosársuli, Vas és Szabó vezetésével 6-ra közelítették meg riválisaikat. Boros és Kozma azonban higgadt maradt és két hármast értékesítve ismét magabiztosabb távolságba juttatták egyesületüket. Nem dőlt el még a győzelem sorsa, a padról beálló Horváth Martin meglepetésre szórt egy trojkát, majd Béres labdaszerzésből ziccerezett, 4 pont volt már csak a differencia. Ez még semmi sem volt, mivel az izgalom 8 másodperccel a vége előtt hágott a tetőfokára. Ekkor már csak kettővel mentek Kozmáék, ám Varga utolsó másodperces, hárompontos vonal mögül eleresztett lövése célt tévesztett, mindez a Vasas Akadémia sikerét jelentette.

Az angyalföldiek elleni találkozót a Kosársuli támogatóinak, az MMFB Földgáztároló Zrt-nek és a Szerencsejáték Zrt-nek köszönhetően ingyenesen láthatta a közönség.

Vásárhelyi Kosársuli – Vasas Akadémia 76 – 78 (20-26, 14-14, 18-23, 24-15)
NBI B csoport, alapszakasz, vezette: dr. Varga Z., Borgula Gy. és Zalai Á.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 280 néző.

Kosársuli: Szabó 11/3, Bálint 5/3, Béres 7/3, VARGA 26/3, VAS 20/6.
Csere: Gajic 4, Horváth 3/3, Pavlovic -, Szarka -, Domján -, Kun -.
Edző: Utasi Gábor

Vasas: KISS 14, BOROS 19/9, KOZMA 12/9, Andrássy 8, Völgyi 12.
Csere: Barócsi 5/3, Sólyom 7, Steier -, Kovács 1.
Edző: Faragó Péter

Utasi Gábor: „Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, gratulálok a tehetséges és rendkívül motivált Vasasnak a győzelemhez!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: