Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Október 07. 15:49, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt.

„Ha nagy leszek, vasutas leszek!”

„Ha nagy leszek, vasutas leszek!”

Mozdonygrafika tervezésére hívja a MÁV a vasútszerető gyermekeket.

A vonatokat és a vonatozást kedvelő, 8 és 12 év közötti gyermekek jelentkezését várja a vasúttársaság most meghirdetett rajzpályázatára. A győztes alkotás egy éven át a MÁV-START egyik mozdonyát díszíti majd. A pályázati időszak október 5-től 31-ig tart, ez alatt olyan alkotásokkal lehet nevezni, amelyek ceruzával, festékkel, tollal, filctollal, illetve zsírkrétával készültek. A technikák kombinálhatók is, a téma viszont mindenképp vasúttal, vonatokkal kapcsolatos élmény kell, hogy legyen.

A „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” című pályázat a kiírás szerint 2003. január 1. és 2007. október 5. között született, Magyarországon élő gyermekek kétdimenziós alkotásait várja. A pályaműveket A4-es lapra, fekvő formátumban kell elkészíteni. Valamennyi jelentkező egy alkotással pályázhat, amelynek a vasúthoz kapcsolódó jelenetet kell ábrázolnia. A pályaművekhez jelentkezési lapot kell benyújtani, amely a www.mavcsoport.hu/mav-csoport/rajzpalyazat oldalról tölthető le. A jelentkezési lapot a gyermek legalább egy törvényes képviselőjével alá kell íratni. A pályázatra csak olyan alkotást lehet nevezni, amely más, hasonló jellegű versenyen még nem szerepelt.

A pályaműveket és a jelentkezési lapot a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának címére (1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60.) kell postázni, a beérkezési határidő 2015. november 3. A borítékon a „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” Gyermekrajzpályázat 2015 jeligének kell szerepelnie.

A rajzokat a MÁV szakembereiből, könyvillusztrátorból és a pályázat megvalósításába bevont szervezetek képviselőiből álló szakmai zsűri értékeli, az eredmény november 6-tól lesz olvasható a jelentkezési lapot is tartalmazó weboldalon.

Az első helyezett pályamű felhasználásával készülő grafika a MÁV-START egyik, a forgalomban részt vevő TRAXX mozdonyát díszíti majd matricaként, így azt országszerte láthatják az utasok egy éven át. A győztes ingyenes belépőt is nyer iskolai osztálya számára a Magyar Vasúttörténeti Parkba.

A pályaművekre a közönség is szavazhat az interneten november 9. és 30. között. A legtöbb szavazatot kapó tanuló iskolai osztálya számára a MÁV-START egy egyszeri, belföldi vonatos osztálykirándulás vasúti költségét biztosítja. A közönségdíj nyertesének nevét a MÁV-csoport 2015. december 1-jén teszi közzé honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.