Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. December 08. 10:03, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

GYŐZELMET HOZOTT A MIKULÁS A KOSÁRSULINAK

GYŐZELMET HOZOTT A MIKULÁS A KOSÁRSULINAK

Még mindig veretlen a listavezető Vásárhelyi Kosársuli az NBI B csoportos kosárlabda bajnokságban.

Vas Péterék, akik eddig mind a 10 idei tétmeccsükön diadalmaskodtak, ezúttal a sereghajtó Budafokot győzték le 98-60–ra. Jövő vasárnap egy újabb rangadó vár a kék-sárgákra, akkor a nyugati első Bonyhád érkezik a Hódtóiba.

Nyoma sem volt a hazaiak elmúlt hetekben produkált rossz kezdésének, rögtön sikerült elhúzni 8-2-re. Vejinovicsnak, Vargának és Genalnak ment a legjobban, így tovább nőtt az előny. Majd Czibere rögtön a pályára lépése után bevágott egy hármast, amivel már tízen kívülre kerültek a budafokiak, akik a negyed végéig csak büntetőkkel tudtak kozmetikázni az eredményen.

21-13-nál kezdődött a második tíz perc. Kissé álmosan, sok hibával játszott mindkét gárda. Vejinovics igyekezett felrázni társait egy hármassal, majd Nyilas köszönt be egy közelivel, így megint 11 volt a különbség. A vendégeknél csak Drevenka és Károly vette fel a kesztyűt, közelebb is lopóztak, így dr. Elek András időt kért, ami egy ideig segített. A gyorsan 13 egységre duzzadt előny egy rövidzárlat után 5-re olvadt. Ám a jojózás ezután sem fejeződött be, elsősorban Varga Dánielnek köszönhetően 41-29-nél vonultak nagyszünetre a csapatok.

Tripla párbajjal indult a harmadik periódus, Czibere és Senkár harcából a vásárhelyi kosaras került ki győztesen 2-1 arányban. Ezután a remeklő Varga egy büntetővel toldotta meg közelijét. (50-32) Lassan pörgött le az idő, mivel a piros-fehéreknek hamar kigyűlt csapatfaultjai miatt nagyon megnyúlt a játékidő.

Sok tétje már nem volt a zárójátékrésznek, amelynek elején 25 ponttal mentek Mócsaiék. A hazaiak sikerét ekkor már semmi sem veszélyeztette. Rostás és Czibere vitte a prímet. Nyilas trojkájával pedig már 30 fölött volt a differencia. Ezután már nem változott a mérkőzés képe, a Kosársuli végig vezetve, magabiztosan nyerte meg hetedik bajnokiját, megőrizve vezető helyét az NBI B keleti csoportjában. Jövőhéten vasárnap este újra lesz kosármeccs a Hódtóiban, akkor a nyugati első Bonyháddal csapnak össze Nyilasék a Hepp Kupa négyes döntőbe jutásért.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Budafok 98-60 (21-13, 20-16, 22-9,35-22)
NBI/B keleti csoport VII. forduló, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 500 néző.

Vezette: Rácz Zs., Mester F. és Vadász Cs.

Vásárhelyi Kosársuli: VEJINOVICS 12/6, Rostás I. 3, Vas 9, Genal 8, VARGA 15.

Csere: Gruda 4, NYILAS 14/6, Kelemen 4, CZIBERE 17/12, Rostás G. 4, Kukla 1, Mócsai 7.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor


Dr. Elek András: „Három negyeden át jól védekeztünk, az utolsó negyedben ragyogóan támadtunk. A legfontosabb, hogy tizedik tétmeccsünkön sem kaptunk ki.”

(Forrás: Martonosi János)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.