Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Október 24. 16:27, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Győzelmekkel és dobogós helyekkel búcsúzott a szezontól a Korda Racing

Győzelmekkel és dobogós helyekkel búcsúzott a szezontól a Korda Racing

A hétvégén befejeződött a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a Korda Racing számára az év legeredményesebb versenye zárult le Kakucson.

A Supercarban Benyó Máté, a Super1600-as kategóriában Kovács Sámuel lett a legjobb, a Mazda MX-5 Kupában Várkonyi Bence harmadikként zárt, míg Hankook Racer Cup női mezőnyében a másodikként végző Korda Réka első ízben tudta nővérét, Zsófiát legyőzni. Az év végi összesítésben mind az öten dobogóra állhattak, de a hőn áhított bajnoki cím most senkinek sem jött össze.

Ennél talán csak akkor búcsúztathatták volna szebben Korda Racing versenyzői a 2022-es idényt, ha az idei Magyar Rallycross Országos Bajnokság utolsó, nyolcadik versenyhétvégéjén Kakucson, ha a Hankook Racer Cup női értékelés első helyezését is sikerült volna megszereznie Korda Zsófinak. Ez ugyan nem jött össze, de a csapat két kategóriában győzött, míg mellette szerzett három dobogós helyet. Ezzel pedig a legeredményesebb hétvégét hagyta maga mögött.

Benyó Máté – aki tavaly megnyerte Kakucson a Supercar magyar futamát – úgy tűnik, hamar megtalálta az összhangot új autójával, hiszen az Albatec Racing által épített Peugeot 208 ERX volánja mögött az újjáépített pályán is győzedelmeskedett. Máté ezzel az összetett második helyén végzett, és úgy tűnik, jövőre harcban lehet a hőn áhított bajnoki címért.

„Fantasztikus módon zártuk le a szezont, boldog vagyok, hogy győzelemmel köszönhettem meg a csapatnak a rengeteg munkát, a szurkolóknak pedig az egész éves támogatást. Az ellenfeleink nagyon erősek voltak, úgyhogy fel volt adva a lecke számunkra. Hatalmas lépést tettünk előre az autóval az összeszokás terén. Remek beállításokat találtunk, sok apró dolgon finomítottunk, és én is egyre otthonosabban éreztem magam a Peugeotban. Kiváló volt a csapattal a közös munka egész évben, együtt sikerrel vettünk minden elénk gördülő akadályt. Bízom benne, hogy ezt az év végi lendületet át tudjuk menteni a jövő évi idényre, és bajnokesélyeshez méltóan fogunk szerepelni. Hálásan köszönöm a csapat minden egyes tagjának az egész évi remek munkát és támogatást, a szurkolóinknak pedig a rengeteg bíztatást” – közölte Máté.

A Super1600-as kategóriában rajthoz álló, a bajnoki pontversenyben harmadik Kovács Sámuel végre kiautózta magából azt, ami benne van. Fantasztikus teljesítményt nyújtva győzött Kakucson, és az év végi összesítésben végül harmadikként zárt, ami kategóriaújoncként nagyon szép teljesítmény.

„Túl vagyunk a szezon utolsó versenyén, ami nagyszerűen sikerült. A szombati nap nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztem, mivel az első előfutamban hibáztam és azt feladni kényszerültem, azonban a csapat nagyszerű munkájának köszönhetően a másodikban már egy hibátlan autóval állhattam rajthoz. A vasárnapi napot győzelemmel sikerült zárni, ami egy tökéletes lezárása a szezonnak. Ezúton is szeretném megköszönni az egész csapatnak az egész éves szerelést és támogatást” – fogalmazott Sámuel.

A Hankook Racer Cup mezőnyében induló Korda Zsófia viszont az idei szezon egyetlen első helyezését szerezhette volna meg a csapatnak, ugyanis ötpontos előnnyel érkezett a női értékelésben Kakucsra. Sajnos azonban ez nem az ő hétvégéje volt, a harmadik helyen zárt, amivel azonos pontszámmal, de rosszabb eredménysorral végül a második lett összetettben.

„Sajnos az utolsó hétvége nem alakult úgy, ahogy szerettem volna. Én sem voltam teljesen ott fejben, de a szerencse végképp elpártolt tőlem. Szombaton az egyik kvalifikációban kizártak, így másnap az elődöntőket az utolsó helyről vártam. Az elődöntőben két vetélytársam összeütközött, aminek következtében egy gumibála eltalálta az autó orrát, megnehezítve ezzel a vezetését. Ennek köszönhettem, hogy hatodik lettem, és sajnos így a női értékelés első helyezése is elúszott számomra. Tavaly egy ponttal maradtam le a címről, idén pedig pontegyenlőség után lettem második. Nem vagyok elkeseredve, rengeteg tapasztalatot szereztem idén. Köszönöm a csapatnak az egész éves segítségét” – mondta Zsófia.

Szintén ebben a kategóriában indul Bagaméri Bálint és Korda Réka, akik szintén egy szép eredménnyel zárnák le a 2021-es szezont. Bálint ismét jól teljesített, de ismét csak apróságokon múlt, hogy nem tudott a döntőbe kerülni. 2023-ban a cél, hogy meglegyen az első döntő.

„Az év utolsó versenyére is próbáltam maximálisan felkészülni, az utolsó teszt mindenképpen hasznos volt. A rám jellemző reggeli álmos kezdést is sikerült végre magam mögött hagyni, és egy erős nyolcadik hellyel nyitottam a szabadedzésen. Sajnos a Q1-ben egy kicsit túlvállaltam az egyik féktávot és balszerencsémre kicsúsztam a pályáról, de a következő kvalifikációs futamaimat viszont sikerült mind megnyernem. A célom egyértelműen a döntőbe jutás volt, ami megint nem jött össze. Ennek ellenére nem vagyok elkeseredve és próbálok abból építkezni, amit az idei szezonban tanultam. Köszönöm a Korda Racing és szüleim egész éves segítségét” – jelentette ki Bálint.

Élete első szezonját teljesítő Réka az idény legjobb teljesítményét nyújtotta, és először tudta legyőzni a nővérét. A kisebb Korda-lány ugyanis második lett a női mezőnyben, aminek köszönhetően összetettben végül harmadik lett.

„Kakucson még egyáltalán nem versenyeztem, így teljesen új versenykörülményekkel találkoztam. A szombati napon az első szabadedzés rögtön egy váltócserével kezdődött. A szerelők nagyon gyorsan kicserélték a váltót így a másodikon már indulni tudtam! A kvalin nem sikerült olyan tempót diktálnom mint amilyenre képes lehettem volna, valahogy nem tudtam úgy koncentrálni, ahogy az kellett volna. Vasárnap az elődöntőben hatodik helyről rajtoltam, majd egy jó rajtot követően negyediknek fordultam el. Ezután a murvás részen sajnos kiforgatott az egyik csapattársam, de ezek után tovább tudtam menni és ugyanolyan tempót diktálni, mint előtte. Nagyon köszönöm az egész éves munkáját a csapatnak!” – mesélte Réka.

A Mazda MX-5 Kupában versenyző Várkonyi Bence a nyirádi győzelmét követően hirtelen dobogóesélyessé nőtte ki magát összetettben, és ezt az esélyt ki is használta. Újra dobogóra állhatott – harmadik lett Kakucson –, és ez elég volt ahhoz, hogy összetettben is megszerezze a harmadik helyet.

„Vegyes érzelmekkel zártam az idei szezon utolsó, kakucsi futamát a megújult nyomvonalon. Megszereztem a versenyen a harmadik helyezést, illetve az összetett bajnoki harmadik is meglett. Úgy éreztem, hogy a tempónk meg volt egy jobb helyezés eléréséhez, de két hibát is vétettem a döntőben. Az első kanyarban a kerekemmel megütöttem a gumibálát, aminek következtében sérült a futómű. Két előzéssel így is a második helyen folytattam a futamot, de a joker körön megúszott az autó nagy tempóval, és nem bírtam már megfogni, ezért megforogtam. Negyedikként folytattam, de az utolsó kanyarban előztem megint, így harmadikként értem be végül a célba. Köszönöm szépen mindenkinek, aki bármivel is hozzátett a fejlődésemhez ebben az évben. Jövőre megcélozzuk a bajnoki címet” – állította Bence.

A Korda Racing csapattulajdonosa nem titkolta, kettős érzelmekkel hagyta ott Kakucsot, hiszen egyrészt nagyon örült annak, hogy a szezon legeredményesebb versenyét hagyták maguk mögött, másrészt viszont nagyon bántja, hogy Zsófi lánya elveszítette a női értékelés első helyét.

„Senkinek sem kívánom, amit Kakucson éreztem akkor, amikor kiderült, Zsófi úgy veszítette el a női értékelés első helyét, hogy erről nem ő tehetett. Többet nem szeretnék erről mondani, ugyanis egyrészt ezen már nem tudok változtatni, másrészt, ha kimondanám az igazat, lehet, hogy eltiltanának. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy Máté és Sami győzni tudott, ami nagyon jó előjel a jövő évre nézve. Egy biztos, ők ketten 2023-ban már bajnoki esélyesként állnak majd a rajtvonalra. Bence sajnos csak az év végére mutatta meg, mi lakozik benne, és egy futamgyőzelem meg egy harmadik hely őt is az összetett dobogójáig repítette el. Ha képes lesz így folytatni, jövőre benne is sok örömünk lesz. Bálint ismét tudott fejlődni az előző versenyéhez képest, a hőn áhított döntőre azonban most legalább fél évet várnia kell még. Réka nagyon szépen teljesített, büszke vagyok rá, a tehetsége megvan ahhoz, hogy szép eredményeket érjen el. Noha a nagy elemzés még hátra van, de már most szeretném mindenkinek megköszönni az egész éves munkáját” – jelentette ki Korda Erik.

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: HUNÉP Zrt., Keviép Kft, Fenstherm Kontakt Kft, Watz Építőipari Kft, Tesco Biztosítás, Cofidis Magyarország, Corax-Bioner Zrt, DCS Trans Kft, Sun&Fun, Generálkommandó, Aqua Start Kft, Hetech-Trend Kft, Harmata-94 Kft., Prestige Marketing Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., Sandlander Kft.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.