Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. December 17. 19:26, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

Győzelemre készülnek a kék-sárgák

Győzelemre készülnek a kék-sárgák

A Budapesti Honvédot fogadja utolsó 2015-ös tétmeccsén a Vásárhelyi Kosársuli szombaton.

Dr. Elek András fiai múlt héten a Kaszások otthonában szerezte meg első idegenbeli győzelmét. A dobogós helyen álló fővárosiak elleni ütközet előtt a játékosok az előző meccsről, a szombati összecsapásról és a folytatásról beszéltek.

Vas Péter: „A Kaszások ellen nem kezdtünk jól, de a második félidőben elkaptuk a ritmust. Nagyon jól ment a játék azoknak, akik éppen pályára kerültek. Valaki mindig egy kis pluszt tudott hozzátenni. Hatalmas hátrányból álltunk fel, és nyertük meg a mérkőzést. A Honvéd biztos nehéz ellenfél lesz, ez látszik az eddigi eredményeikből. Két játékosuk 10 pont felett átlagol, de tízen-tizenketten játszanak egy meccsen. Hajtós, pörgös csapat egy remek edzővel. Viszont itthon játszunk, ezért nálunk az előny. Remélem szép játékkal és győzelemmel tudunk kedveskedni a szurkolóinknak az év utolsó hazai meccsén.”

Wirth Ádám: „Talán a Kaszások elleni volt az első meccsem itt Vásárhelyen, amire büszke lehetek. Szerencsére pont jókor jött mindez, és nyerni tudtunk. Úgy érzem, kezdem magam utolérni, egyre jobban megy a játék. Bízom benne, hogy így marad, és egyre többet tudok hozzátenni a csapat sikeréhez. Ha szombaton ott tudjuk folytatni, ahol múlt heten abbahagytuk, akkor nem lehet probléma, behúzzuk a szombati meccset. Remélem, sokan kijönnek a csarnokba, és egy jó hangulatú győzelemmel zárjuk az évet!”

Varga Dániel: „Én szinte az összes elveszített meccsünk után úgy éreztem, hogy lenne erőnk megfordítani a mérkőzés állását, csak valamiért ez eddig nem sikerült... De eljött végre ez a nap is, így ennek nagyon örült az egész csapat. A Honvéd egy nagyon szervezett és jól védekező gárda, nehéz mérkőzésre számítunk, de mindenképp szeretnénk megajándékozni a szurkolóinkat egy hazai győzelemmel! Szeretnénk felszabadultan és közönség szórakoztatóan játszani és mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy ez így legyen.”

Csorvási Levente: „Nagyon izgalmas meccs volt, első félidőben kicsit beragadtunk, de a csapat tartását mutatja, hogy 15 pontos hátrányból felállva szereztük meg első idegenbeli sikerünket. Örülök, hogy a kritikus pillanatokban mindig volt, aki plusz lendületet tudott hozni a csapat játékába! Ez a diadal mindenképpen nagyot lendített az önbizalmunkon. A csapat "kémiával" sosem volt gond, reméljük, hogy a jó csapat összhang mellé most már jönnek a sikerek is. Természetesen szombaton a győzelem a cél. Ehhez csapatmunka kell, és nem szabad,hogy görcsösen játszunk! A Honvéd elől szerepel a tabellán, így hatványozottan fontos hogy nyerni tudjunk a rivális csapatok ellen! Hazai környezetben utoljára lépünk pályára 2015-ben, mindenképp pozitív eredménnyel akarjuk zárni az évet.”

Horváth Martin: „Nem voltunk könnyű helyzetben a Kaszások ellen a nagyszünetben, mivel nekem és a másik fiatal játékosnak, Kis Molnár Zolinak is sok személyi hibánk volt. Nagyon oda kellett figyelnünk a második félidőben, hogy ne pontozódjunk ki, mivel egy fiatalnak mindig pályán kell lennie a szabályok miatt… Szerencsére a harmadik negyed végén jöttek a kosarak, az ellenfél elfáradt. Mi pedig elhittük, hogy meglehet a siker. Ez annak is köszönhető, hogy egyre jobban összerázódunk, de a védekezésen azért még van mit csiszolnunk. Ha a folytatásban mindenki odateszi magát, és jól játszunk, akkor meglesz a playoff! Nem titok, hogy szombaton győztesen akarjuk elhagyni a pályát, ehhez azonban szükség lesz a szurkolóink biztatására!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.