Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. December 20. 09:06, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Győzelemmel zárta az évet a Kosársuli

Győzelemmel zárta az évet a Kosársuli

Péntek este a sereghajtó NYÍKSE csapatát fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 14. fordulójában.

Vuk Pavlovic együttese a zsinórban három idegenbeli bajnoki vereséget követően javítani tudott, és sikerrel búcsúzott a 2022-es évtől.

Remekül kezdett a sérült Varga Zalánt és Baloghot ezúttal is nélkülöző Kosársuli, hiszen Bálint és Varga Ákos vezetésével három perc után már 8-0-t mutatott az eredményjelző – egyből időt is kellett kérnie a vendégek edzőjének, a játékosként évekig az A-csoportban játszó Brane Savicnak. Ez nem változtatott jelentősen a játék képén, hiszen Bálint keze továbbra is sült, az intenzív, hajtós támadásokhoz pedig szoros védekezés és a kispadról beszállók friss lendülete társult. A hetedik percre előbb tízre nőtt a különbség (20-10), majd Kelemen vezetésével a negyed végére tizenötre, végül 29-15-tel zárult a játékrész.

A második negyed eleje is hasonlóan alakult, hiszen a Kosársuli stabilan őrizte a felépített előnyt, ám a 15. percben visszazárkózott tíz pontra a Nyíregyháza (34-24), amire Vuk Pavlovic egyből időkéréssel reagált. Jól jött a csapatnak, hiszen Varga Ákos és Bálint kosarai hamar visszaállították a tizenöt pontot (39-24), és ez az egész meccs szempontjából meghatározó volt. A nagyszünethez közeledve ugyanis mindkét csapat hibázni kezdett támadásban, az eladott labdákból pedig a vendégek jöttek ki egy fokkal jobban. A félidőre Varga Ákos büntetője állította be a 42-31-es eredményt.

A pihenőt követően a szezon egyik, ha nem a legjobb negyedét produkálta a Kosársuli: távolról szinte mindent bement, és tökéletes perc eldöntötte a kérdéseket. Előbb Bálint és Varga Ákos vezetésével 6-0-s roham jött, majd 48-34-ről Borbáth kettese nyitotta a parádés szériát: sorrendben Varga Ákos, Kelemen, Varga Ákos, Kelemen, Bálint és Varga Ákos hozta a zsinórban hat tökéletes triplát, majd Pinnyey és Bálint tette teljessé a negyedet (71-47).

Amilyen kiemelkedően sikerült a harmadik negyed, annyira nem ment az utolsó, de huszonnégy pontos előnyről még a teljes gólcsend is belefért – a Nyíregyháza visszazárkózott tisztes távolságba, a fiatalokat is pályára küldő Kosársuli viszont így is magabiztos, 71-59-es győzelmet aratott, és szépen zárta az évet.A meccs legeredményesebbje a 25 pontot szóró Bálint és a 35-ös VAL-értékig jutóVarga Ákos lett.

NB I/B Zöld csoport, 14. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-NYÍKSE 71-59 (29-15, 13-16, 29-16, 0-12)

Kosársuli: Varga Á. 19/12, Borbáth 6, Kass -, Bálint 25/15, Kelemen 15/9
Csere: Karsai 4, Pinnyey 2, Knyur -, Bősz -, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

NYÍKSE: Végső 2, Tisza 4, Földesi 7/3, Gáspár 15, Asztalos 8
Csere: Cvijin 6/6, Skorcov 11, Szilasi 1, Verba 5/3
Vezetőedző: Brane Savic

Vuk Pavlovic: "Gratulálok a Nyíregyházának, jó mérkőzést játszottunk. Az első fordulóhoz képest nagyon sokat fejlődött ez a csapat, látszik rajtuk az erősítés, és sok periódus volt a mérkőzésen, amikor megnehezítették a dolgunkat – konkrétan annyira, hogy a negyedik negyedben sajnos nem sikerült pontot szereznünk. Viszont a csapatot dicséri, hogy az első és a harmadik negyedben elért 29-29 pont megalapozta a győzelmet. Gratulálok a csapatnak, hogy sikerrel zártuk a naptári évet, szeretnénk ugyanezzel a lendülettel folytatni 2023-ban."

Folytatás január 6-án a Dávid Kornél Akadémia otthonában.

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.