Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 29. 14:48, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Győzelemmel kezdett a Kosársuli

Győzelemmel kezdett a Kosársuli

Közel háromhetes kőkemény edzésmunka után a szerbiai Apatinban kezdte meg felkészülési mérkőzéseinek sorát a Vásárhelyi Kosársuli NB I/B-s felnőtt csapata.

Sikeresen, ugyanis szinte végig vezetve, helyenként egészen jó játékkal sikerült legyőzni a II. ligás házigazdákat.

A mérkőzés első perceiben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Vásárhelyi oldalon sok hiba jellemezte a támadó játékot, amit a hazaiak könnyű kosarakkal büntettek. Utasi Gábor tanítványai fokozatosan lendültek játékba és Vas tripláival átvették a vezetést. A második negyedben pontosabbá váltak a támadások és összeállt a védekezés is. Kelemenék rengeteg labdát szereztek letámadásból, így a szünetre már 17 pontosra nőtt a különbség.

A szerb kosárlabdázókra nem jellemző hogy feladnák a meccset bármekkora is a különbség. A harmadik játékrészben a hazaiak minden eszközt be is vetettek, hogy közelebb zárkózzanak, nem riadva vissza a durva szabálytalanságoktól sem. Tíz pont alá csökkent az előny, de az eddigiektől szervezetlenebbül játszva is megnyerték Vas Péterék ezt a negyedet.

Az utolsó tíz percre kicsit elfáradtak a mieink, és ekkor már egyre több hiba csúszott a játékukba. Sok volt a rosszul megválasztott dobás és az eladott labda, de a győzelmet nem fenyegette veszély. A mérkőzés üde színfoltja volt a felnőttek között most először pályára lépő 18 éves Domján Ferenc, aki a találkozó végén kapott játéklehetőséget és ezt zsinórban dobott nyolc pontjával meg is hálálta.

KK Dunav - Vásárhelyi Kosársuli 78-91 (22-24, 11-26, 19-22, 26-19)

Kosársuli: SZABÓ P. 12/6, KELEMEN 11, VAS P. 15/12, Varga Z. 5/3, Genal 9,
csere: Pavlovic 5/3, Béres 4, Nemes 6, Rostás I. 8, Rostás G. 8, Domján 8.

Utasi Gábor edző: „Még a felkészülés közepén tartunk, ezért a támadó játékunk elég döcögős volt, viszont a védekezésünkben már láttam a rengeteg befektetett munkát. A kicsit hosszúra nyúlt utazás után nehézkesen mozogtunk, de ahogy felpörögtek a srácok egyre jobbá vált a játékunk. Mindenki nagyon jól szállt be. Volt, aki védekezésben és volt, aki támadásban tudott többet hozzátenni a győzelemhez.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.