Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Május 14. 11:23, hétfő | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Győzelemmel búcsúzott közönségétől a Kosársuli

Győzelemmel búcsúzott közönségétől a Kosársuli

Már az első negyedben eldönthette volna a Kosársuli a Győr elleni bajnokiját, amely egyben az utolsó hazai meccse is volt a kék-sárgáknak az idényben.

A dunántúliak többször visszajöttek a meccsbe, ám nem volt elég tartalékuk a fordításra. A 13. hely sorsáról így egy harmadik derbi dönt majd, amit Győrben rendeznek.

Úgy tűnt, hogy Vas Péter "csk" hétközi szavai - miszerint mindenképpen győzni akarnak - hatott társaira, két és fél perc után 13-0 állt az eredményjelzőn. Négy pontot gyorsan termeltek is a vendégek, de az utolsó 3 perc előtt egyértelműen a Kosársuli ment jobban: Vas, Gajic, Béres és Szabó játszott jól, így 16-tal léptek el, ráadásul ezt még tudták fokozni, így 18 pontos vezetéssel vonultak le az első 10 perc után.

Újabb 3 perc kellett, hogy már 20-szal menjen el a Hódmezővásárhely. Ennek ellenére ebben a periódusban már nem volt olyan egyértelmű a hazai fölény, a Győr-Moson-Sopron megyeiek "megérkeztek" a mérkőzésre. Olyannyira igaz volt mindez, hogy pikk-pakk termeltek hét egységet a feketék, és miután Csaba triplája zizzent a hálóban már 38-25-re zárkóztak fel. Időkéréssel rázta fel legénységét Czuprák László, így a nagyszünetben megnyugtató vezetéssel vonulhattak az öltözőbe. (50-34)

A félidőben éremátadásra került sor: a Vásárhelyi Gepárdok, Sági Ákos edző csapata az Országos Gyermek Bajnokság U11-es korosztályában harmadik lett a Dél-keleti régióban. Vuk Pavlovic és Kelemen Balázs gárdája, a Vásárhelyi Cápák pedig U12-ben az Országos Gyermek Bajnokságban Dél-keleti Régiójának döntőjén lett ezüstérmes.

Az öltözőben maradt a Vásárhely, 3 és fél minutum alatt 9 egységet faragott a Győr. Itt meg sem álltak a vendégek, akik egyenlítettek is. Ebben Nárainak, Pusztának és Csabának volt oroszlánrésze. A találkozó forgatókönyve kísértetiesen kezdett hasonlítani az egy héttel korábbihoz, igaz azzal ellentétben a Kosársuli 2 pontos előnyt még meg tudott menteni a végjáték előtt.
Hamarosan már 65-65-öt mutatott a tábla, percekig egyik együttes sem tudott olajra lépni. Megnyugodni látszott a Csongrád megyei alakulat, és varázsütésre Vas kosaraival 6 pontos előnyt húztak be, igaz csak átmenetileg... A győriek megrázták magukat, és jó büntetőzésük, majd Puszta trojkája után, 72-76-nál már ők örülhettek. A jó formát elcsípő Vas egalizált, és az utolsó percet is jobban bírták mint riválisaik. A kék-sárga siker pedig azt jelenti, hogy harmadik derbi dönthet a 13. hely sorsáról.

Vásárhelyi Kosársuli - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 84-81 (31-13, 19-21, 11-25, 23-22)
NBI B csoport, rájátszás, vezette: Sallai István, Gergely Csaba és Borgula György.
Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 120 néző.

Kosársuli: SZABÓ 13/3, Bálint 2, Béres 10, VAS 20/6, GAJIC 13.
Csere: Kun 3/3, Varga 13/3, Pavlovic - , Molnár 8/3, Horvát -, Rostás 2.
Edző: Czuprák László

Győr: Puszta 14/3, Nagy -, Csaba 15/6, GÁLL 17/6, NÁRAI 15.
Csere: Kámán 3, Horváth -, Domsitz 12, Geiger 5.
Edző: Bukics Zsolt

Czuprák László: "Remek kezdés után az első két negyedben kimondottan jól játszottunk, de a harmadik negyed eladott labdáinak köszönhetően magunkra húztuk a Győrt. Nagy dolog volt, hogy 18 eladott labdával nyerni tudtunk, és győzelemmel búcsúztunk a közönségtől. Köszönjük a szurkolóknak, hogy kitartottak mellettünk!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.