Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2022. Február 28. 10:48, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Győzelem a legjobbkor: óriási csatában verte a Kosársuli a Békést

Győzelem a legjobbkor: óriási csatában verte a Kosársuli a Békést

A rájátszás szempontjából nagyon fontos mérkőzés várt szombaton a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulira, hiszen az NB I/B Zöld csoportjának 22. fordulójában a Békési SzSK-hoz látogatott a csapat.

Ahhoz a Békéshez, akik az őszi dél-alföldi rangadón egylabdás csatát nyertek meg 81-79-re a Hódtói Sportcsarnokban, így volt miért visszavágni. A békésiek a 6. helyet foglalták el a forduló előtt a tabellán, de az előnyük csak két győzelemnyi volt a 9. Kosársuli előtt, márpedig minden egyes sikernek dupla tétje van a felsőházi rájátszás helyeiért.

Ezt jól tudta a vásárhelyi együttes, és ennek szellemében, a múltheti, Tiszaújváros elleni szép győzelemből táplálkozva játszotta végig az utolsó pillanatig izgalmas meccset. Már Burko és Bodócsi kettese után, szűk három perc után időt kellett kérnie a Békésnek, de sikerült rendezniük a sorokat és megfogniuk az öt ponttal és három lepattanóval nyitó Burkót. Az 5. percben, a korábban a Kosársulinál játszó Acimovic kosarával átvették a vezetést (10-9), és egészen a 8. percig, Varga Zalán triplájáig őrizték (12-14). A negyed vége a hárompontosoké volt, a Békéstől Balog és Krstic, a Kosársulitól Kelemen villant kétszer (19-20).

Kelemen ott folytatta, ahol abbahagyta, majd Burko közelijénél, a 12. percben már hattal ment a Kosársuli (21-27). Acimovic vezetésével vissza tudott zárkózni a Békés, a negyed közepén pedig előbb egyenlítettek, majd Olic kosaraival már ők voltak kedvezőbb helyzetben (35-30, 18. perc). Utasi Gábor jókor kért időt, a szünet előtt sikerült ismét átvenni a vezetést, igaz, az utolsó szó Csorbáé volt, így 41-41-gyel, meccsnullal végződött a félidő.

A pihenő után Varga Zalán előbb két triplája lendítette előre a csapatot (43-49), majd a másik oldalon Krstictől jött hamar a válasz. Hasonló volt a képlet, mint az első félidőben végig, hiszen a negyed fele után ismét „feltámadt” a Békés, ellépni azonban senki sem tudott, a játékot pedig helyenként a Békés-Vásárhely rangadókon megszokott küzdés és nem a pontosság uralta. Ezt a tíz percet Balog triplája zárta, de az 58-56-os állás nyitott és fordulatos hajrát előlegezett.

Így is lett. Bálint öt pontja után Krstic és Balog is triplával jeleskedett, majd Olic hármasánál úgy tűnt, elúszhat a hajó a Kosársulinak, hiszen nem sikerült megtalálni a ritmust támadásban. Végül négyperces gólcsend után, mínusz hatnál (69-63 a 37. percben) Kelemen törte fel a békési védelmet, aztán Varga Ákos triplája hozta vissza a partiba a csapatot. Az utolsó két percre maradt a döntés, ami Cvijin büntetőjével kezdődött, majd Kelemen újabb kettesével folytatódott. Vass triplájánál újra a békésiek kerültek lélektani előnybe, de még az utolsó perc kezdete előtt Varga Zalán válaszolt (73-72). Negyvenöt másodpercre a végétől Vass közelijénél a Kosársuli hozta el a lepattanót, majd a békési palánk alatt Kelemen talált utat magának (73-74). A fordulásból a vásárhelyi meccset eldöntő Krstic elhibázta a triplát, a lepattanó Borbáthé lett, a faultokból pedig a Kosársuli jött ki jobban, és Varga Ákos büntetői után már nem maradt idejük a hazaiaknak. A vége 75-73-as vásárhelyi siker, ami amellett, hogy óriási skalp és visszavágás az őszi vereségért, az alapszakasz hátralévő négy meccsére és a rájátszásba kerülés elérésére is nagy lendületet adhat. A Kosársuli legeredményesebbje a 20 pontig jutó Kelemen lett, Burko 11 ponttal és 17 lepattanóval dupla-dupláig jutott.

NB I/B Zöld csoport, 22. forduló:

Békési SzSK-Bodrogi Bau Vásáráhelyi Kosársuli 73-75 (19-20, 22-21, 17-15, 15-19)

Békés Városi Sportcsarnok. Vezette: Fodor, Földi, Borgula


Békés: Krstic 22/12, Balog 13/9, Olic 8/6, Cvijin 11/6, Acimovic 11
Cserék: Vass 6/6, Csorba 2, Okoh –
Vezetőedző: Balog Vilmos

Kosársuli: Varga Á. 13/6, Bodócsi 2, Kelemen 20/9, Pavlovic 7/3, Burko 11
Cserék: Varga Z. 13/9, Bálint 7/3, Vejinovic 2, Borbáth -, Knyur –
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor

Utasi Gábor értékelése: „Két dolog miatt vagyok nagyon boldog. Az egyik, hogy győztünk, a másik, hogy a játékosok megcsinálták, amit kértem tőlük. Békésen olyan atmoszféra van a meccseken, ami plusz nehézséget okoz a vendégcsapatoknak, és pont ezért nagyszerű érzés győztesen eljönni onnan.”

Az U20-asok szinte végig vezettek a meccsen, de a hajrát a békésiek bírták jobban és 76-73-ra győztek. A Kosársuliból kiemelkedett a csapat legfiatalabbja, a 13 ponttal és 16 lepattanóval záró Utasi Zsombor.

Folytatás március 4-én, pénteken hazai pályán a DEAC U23 ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.