Városlista
2021. szeptember 20, hétfő - Friderika

Hírek

2011. December 14. 07:23, szerda | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Gyilkosság: „reális a veszélye, hogy újabb bűncselekményt követne el”

Gyilkosság: „reális a veszélye, hogy újabb bűncselekményt követne el”

A Budai Központi Kerületi Bíróság kedden egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki a gyanú szerint több késszúrással megölt egy fiatal nőt múlt pénteken Budapesten, a Péceli úton.

A Fővárosi Bíróság honlapján azt írta: a BRFK bűnügyi főosztály életvédelmi osztályán indult büntetőügyben emberölés bűntette miatt B. Dénes előzetes letartóztatása a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatig, legfeljebb azonban 2012. január 13-ig tart. A bíróság a szökés, az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyével indokolta az előzetes letartóztatást. A jogerős végzés szerint a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, továbbá a gyanúsítottnak nincs bejelentett munkahelye, sem rendszeres legális jövedelme, ráadásul elmenekült a helyszínről.

A bíróság kitért arra is, hogy B. Dénes többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene, és „reális a veszélye annak, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el”.

Múlt szombaton a tetthelytől nem messze fogták el a rendőrök azt a középkorú férfit, aki a gyanú szerint előző nap több késszúrással ölt meg egy fiatal nőt a XVII. kerületben. A 22 éves áldozatot péntek este hat óra körül a Péceli úton szúrta le az elkövető, a mentők már nem tudtak a fiatal nőn segíteni, a sérült a helyszínen meghalt.

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a gyanúsított kórházban van, de ez nem akadálya a kényszerintézkedés elrendelésének. Hozzátette: a férfin sérülések vannak, vizsgálják, hogy azokat más okozta-e neki, vagy – ahogy a nyomozók vélik – saját magában tett kárt. Fülöp Valter beszámolt arról is, hogy a gyanúsított előéletében már voltak olyan súlyos bűncselekmények, amelyek alapján a „három csapás” törvény vonatkozhat rá. Arra a kérdésre, hogy mi lehetett a férfi indítéka, azt mondta: az eddigi adatok szerint az áldozat és az elkövető között üzleti és szerelmi viszony volt, és a férfit a féltékenység motiválhatta. Ezt azonban a gyanúsított nem erősítette meg, egyelőre nem volt hajlandó megszólalni a nyomozóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 08:58, hétfő | Kék hírek

Zebrán gázoltak halálra egy nőt Pécsen

Személyautóval elütöttek egy nőt hétfőn hajnalban Pécsett, az áldozat a helyszínen meghalt - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

2021. Szeptember 19. 08:52, vasárnap | Kék hírek

Őrizetbe vették a tiszaújvárosi támadókat

A rendőrök rövid idő alatt elfogták azokat a férfiakat, akik Tiszaújvárosban egy verekedést követően több embert megszúrtak, a sértettek közül egy 29 éves férfi az életét veszítette.

2021. Szeptember 18. 16:05, szombat | Kék hírek

Verekedés közben leszúrtak egy férfit Tiszaújvárosban

Összeverekedett két társaság Tiszaújvárosban péntek este, az összetűzésben egy megszúrt férfi meghalt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

2021. Szeptember 18. 08:52, szombat | Kék hírek

Oltatlanoknak állított ki védettségi igazolványt egy háziorvos

Elfogtak a rendőrök egy 71 éves háziorvost, aki a gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttatott védettségi igazolványhoz, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást