Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 20. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Gyenge eredmények esetén fizetniük kell a diákoknak

Gyenge eredmények esetén fizetniük kell a diákoknak

A Magyar Nemzet információi szerint a felsőoktatási törvény kormány által elfogadott koncepciója szerint megszűnik az emelt szintű vizsgáért és az érettségiért járó pluszpontrendszer.

A 2,5 átlagnál gyengébb eredményt elérő hallgatóknak fizetniük kell, ahogy egy tantárgy ismételt felvételéért is.

Megszűnik a diákotthon mint támogatott intézménytípus, pár éven belül pedig csak tudományegyetemek és főiskolák maradnak fenn, egyetemek nem. A Magyar Nemzet információi szerint a Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény koncepciója nevet viselő, a lap birtokában lévő dokumentum már a végleges, kormány által támogatott koncepció. A tervezet fedlapján az szerepel: a kormány 2011. szeptember 11-i ülésén megtárgyalta és elfogadta.

A végleges tervezet a korábbi változatoknál rövidebb, 45 oldal, és nem tartalmaz mellékleteket. Így többek között nem rögzíti, hogy 2012-tõl 2014-ig hány fiatal kerülhet be államilag finanszírozott képzésre. Kimaradt a tervezetből az állami felsőoktatási intézmények felsorolása is: egy korábbi változat szerint a mostani 29-bõl 16, egy későbbi verzió szerint 29 intézmény maradt volna fenn.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni