Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Október 27. 07:45, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

GPS-szel felszerelt cipőket gyártanak a demeciában szenvedőknek

GPS-szel felszerelt cipőket gyártanak a demeciában szenvedőknek

Egy amerikai cég bejelentette: már akár ebben a hónapban a polcokra kerülhetnek az Egyesült Államokban azok a cipők, amelyeket kifejezetten demenciában szenvedő betegeknek fejlesztettek ki.

A lábbelikben beépített GPS jeladó van, így a véletlenül elkóborolt és eltévedt idős embereket könnyen megtalálhatja a családja.

Az Agence France-Presse jelentette, hogy egy amerikai cég napokon belül a piacra dobhatja azokat a cipőket, amelyek megkönnyítik majd a demens betegek megtalálását. A kognitív zavarban szenvedő idős emberek ugyanis gyakran elkóborolnak otthonról vagy a számukra kialakított otthonokból, majd nem találnak haza.

Az előzetes adatok szerint egy pár speciális lábbeli körülbelül 300 dollárba kerül majd, ebben természetesen a jeladó ára is benne van. A cég egyik képviselője szerint a termék életeket menthet, ezért minden olyan család számára javasolja, ahol van kognitív zavarban szenvedő idős ember.

A cipő különösen azok számára lehet hasznos, akik az Alzheimer-kór korai szakaszában vannak. Ezek az emberek ugyanis leggyakrabban még nem felügyelet alatt, hanem egyedül élnek, így a hozzátartozók is csak későn veszik észre, hogy idős családtagjuk eltűnt - mondták a fejlesztők.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk