Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 13. 09:15, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Gázrobbanás volt Szolnokon egy társasházi lakásban

Gázrobbanás volt Szolnokon egy társasházi lakásban

Gázrobbanás volt és tűz ütött ki Szolnokon egy társasházi lakásban csütörtök hajnalban. Senki nem sérült meg komolyabban, 14 lakót kimenekítették az épületből - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) honlapján.

S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy a robbanás eddig tisztázatlan körülmények között, éjfél után húsz perccel történt a Mikszáth Kálmán utcai 4 emeletes, 11 lakásos társasház egyik első emeleti lakásában.
A detonációt a szomszédos utcában található megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletben lévő dolgozói is hallották – tette hozzá. A helyszínre a 3 perc alatt kiérkező szolnokiak mellett Ceglédről is vonultak tűzoltóegységek.
Az épületből tíz felnőttet és 4 gyereket menekítettek ki. Az elsődleges információk alapján senki sem sérült meg komolyabban, a lakás tulajdonosa szenvedett egyedül 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést. Az otthon tartózkodókat a tűzoltók légzőkészülékek segítségével mentették ki a házból.
A felrobbant lakás teljesen kiégett és használhatatlanná vált – fogalmazott a zászlós. Közölte: az éjszaka folyamán az ingatlan többi lakója sem térhet haza, valamennyien rokonokhoz mentek.
Éjszaka a rendőrség biztosítja a helyszínt, reggel a katasztrófavédelem és a rendőrség szakemberei statikusokkal vizsgálják meg az épület állapotát.
Dávid Mónika, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyben közveszély okozás megalapozott gyanújával indult nyomozás.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön