Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Augusztus 03. 16:33, hétfő | Belföld
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

FOTÓPÁLYÁZATOT HIRDET AZ IDÉN 15 ÉVES VASÚTTÖRTÉNETI PARK

FOTÓPÁLYÁZATOT HIRDET AZ IDÉN 15 ÉVES VASÚTTÖRTÉNETI PARK

„Vasúttörténeti Park, de csodás!” elnevezésű fotópályázatot hirdetett a Magyar Vasúttörténeti Park, azzal a céllal, hogy a 15 éves fennállása alatt a látogatók által készített fotókból kiállítást szervezzen.

A 15. születésnapját idén ünneplő Vasúttörténeti Park Magyarország egyik különleges, világviszonylatban is egyedülálló múzeuma és programhelyszíne, a gyermekes családok kedvelt szórakozóhelye. Itt igazi gőzmozdonyok sorakoznak, amelyek vezetőfülkéjébe fel lehet szállni, ki lehet őket próbálni. A vendégek utazhatnak nagymozdonyon, amelyről "tiszteletbeli mozdonyvezetői" oklevelet is kapnak, tehetnek egy kört a fordító-korongon, vagy felülhetnek a kerti vasútra, sőt kipróbálhatják erejüket egy korabeli kézihajtányon.

A másfél évtized alatt számos családi és szakmai rendezvény, koncert, kiállítás volt a Parkban, ami a vasút szerelmeseinek és a családoknak is vonzó program lehetett. A Vasúttörténeti Park ezen megfontolásból hirdette meg fotópályázatát: „Azt tapasztaltuk, hogy látogatóink igen sok fotót készítenek parkos látogatásuk ideje alatt. Szeretnénk összegyűjteni ezeket a fotókat, bízva abban, hogy akár olyan „csodákra” is rátalálhatunk, amelyek például a megnyitáskor készültek.”- mondta Magyar Anikó, a Magyar Vasúttörténeti Park marketingmenedzsere.

A fotópályázatra július 20-szeptember 4-e közötti időszakban lehet nevezni a magyarvasuttortenetipark@gmail.com email címre elküldött, minimum 1 MB és maximum 5 MB nagyságú, JPG formátumú képpel. A szervezők témának a „Vasúttörténeti Park, de csodás!” felhívást adták meg, ezzel is tükrözve, hogy a park egy olyan hely, ahol egyrészt a magyar vasút legszebb történelmi emlékei láthatók, valamint az egész család megtalálja a számára érdekes szórakoztató kulturális programot.

A beérkezett képekből a Vasúttörténeti Park kiállítást szervez szeptember 12-október 31. között a főépület második emeleti kiállítótermében. Természetesen a beküldött pályamunkák közül 3 képet díjaz a zsűri; a fődíj egy 4 főre szóló, 2 éjszakás, belföldi szállás voucher. A fotópályázat díjátadója a Vasúttörténeti Park szeptember 12-i születésnapi rendezvényén lesz.

A fotópályázatról bővebben: www.vasuttortenetipark.hu és www.facebook.com/vasuttortenetipark.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.