Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Január 14. 16:44, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Benkő László

Forgalmi rend változás a Hódi Pál utcán

Forgalmi rend változás a Hódi Pál utcán

Megváltozik a forgalmi rend a hódmezővásárhelyi Hódi Pál utcán.

A részletekről Hegedűs Zoltán alpolgármester tartott tájékoztatót. A Hódi P. utcai új létesítményt a hódmezővásárhelyiek nem vették még igazán birtokba, meg kell szokniuk, hogy egy újabb mélygarázs van a belvárosban. A város harmadik mélygarázsa lényegesen ki tudja szolgálni a Hódmezővásárhelyiek, illetve az ide látogatók igényeit annak érdekében, hogy kényelmesen, biztonságosan lehessen parkolni a belvárosban, valamint a belvárost amennyire lehet gépjárműmentesítsék.

Hegedűs Zoltán tájékoztatójában elmondta, hogy az élhető belváros nem a gépjárművek zajától, illetve a kipufogó füsttől kell hogy belváros legyen, hanem attól hogy az élhető, kellemes, sétálható belváros legyen.

A mélygarázs beruházása 740 M Ft-os európai uniós támogatásból valósult meg. Kialakításra került egy nyilvános illemhely, amely a mélygarázs mellett van. A téli időszakban ez az illemhely 9-17 óráig lesz nyitva. A Hódmezővásárhelyieknek jogos elvárása, hogy ha már itt parkolnak a mélygarázsban, akkor ne csak a Hódi Pál utca fele tudják elhagyni a mélygarázst, hanem a Kossuth tér, illetve a dr. Rapcsák A. u. irányába is. Néhány héten belül - amennyiben az időjárás engedi - elkezdődnek a munkálatok annak érdekében, hogy kijárást, átjárást biztosítsanak a dr. Rapcsák A. utca felé. Ezért a mai napon összehívták a dr. Rapcsák András u. 5. sz. alatt lévő épület tulajdonosait, velük egyeztetést folytattak, hiszen itt egy birtokba vételről van szó. A város szeretné megvásárolni azt a területet, amelyen keresztül a beruházás megvalósíthatóvá válik.

Az alpolgármester beszédének második részében kitért arra, hogy a megépült új létesítmény kapcsán egy régi adósságot is meg kellene valósítani. Ez régi adósság pedig az, hogy a Kossuth tér- Fekete Sas előtti útszakasz forgalommentes legyen. A szakasz jelenleg is csökkentett forgalmú, hiszen csak buszok és taxik közlekedhetnek rajta.

Az önkormányzat felvette a kapcsolatot a DAKK Zrt.-vel és velük megállapodást kötött, hogy 2016. január 18-tól megváltozik a buszok közlekedési útvonala. A Hódi P. utca ebből a vonalból kikerül, amely azt jelenti, hogy a buszok a Hunyadi utcán fognak közlekedni a Kodály Z. utcára.

A Kodály Z. utcán egy ideiglenes buszmegálló lett kialakítva, amelynek végleges kialakítására a későbbiekben sor fog kerülni. Ettől a megállótól lehet megközelíteni a kórház hátsó bejáratát. A Zrínyi utcában a Véradó Állomással szemben, szintén egy ideiglenes buszmegálló lett kialakítva, ahonnan a Kórház első bejáratát lehet megközelíteni. Mozgáskorlátozottak számára ez egy különösen jó megoldás, mivel a Kórház mindkét bejárata akadálymentesítve van.

Végezetül az a döntés született, hogy a Hódi P. utcát a Posta épületével egy vonalban lezárják, így véglegesen megszűnik az átmenő forgalom. Teljes egészében a gyalogos közlekedésnek fogják átadni ezt az útszakaszt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.