Városlista
2021. szeptember 26, vasárnap - Jusztina

Hírek

2021. Június 29. 14:38, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Fontos mérföldkőhöz ért a Keletiben az utascentrum építése

Fontos mérföldkőhöz ért a Keletiben az utascentrum építése

Ütemterv szerint halad a Keleti pályaudvaron az utascentrum kialakítása.

A régi lépcsőket, a pénztárakat és a pincehelyiség megszűnő falait elbontották, megtörtént a mozgólépcsők és a liftakna süllyesztékeinek a kitűzése. A kivitelezés, többek között, a pinceszinti tartófalak szigetelésével, talajmegerősítéssel folytatódik.

A március közepén kezdődött kivitelezés leglátványosabb eredménye, hogy befejeződött a régi lépcsők bontása a műemlék jellegű gránit és márvány burkolatok óvatos eltávolításával. Korábban elbontották a pénztárakat, a pincehelyiség megszűnő falait és leverték a vakolatot. Megtörtént az építési törmelék elszállítása a területről, helyet biztosítva a további munkáknak. Eddig több mint 1200 m3 sittet hordtak ki a pályaudvarról. Mindez többek között közel 1000 m2 vakolat, 700 m2 álmennyezet, 5 vasbeton lépcső, 35 km kábel és 600 m2 aljzat bontásával; valamint 800 m2 padlóburkolat 350 m2 falburkolat bontásával gyűlt össze. Az épülő 93,19 m2 üvegfödém össztömege 36,4 tonna lesz.

A következő munkafázisban megtörténik a pinceszinti tartószerkezeti falak utólagos szigetelése injektálással, valamint ezzel párhuzamosan elkezdődtek a talajmegerősítési, alapozási munkák JET-Grouting technológiával. Ezt követően az aljzat kavicságyazat terítése, tömörítése következik.

Az uniós és hazai források felhasználásával megvalósuló beruházásnak köszönhetően, a korábbi belföldi pénztárak és az azok előtti terület teljes átépítésével, több mint 1542 négyzetméteren megvalósuló, akadálymentes utascentrumban az eddiginél nagyságrendekkel komfortosabb lesz az utasok kiszolgálása. Egy helyen lesz lehetőség a menetjegyváltással, a belföldi vagy akár nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére, és akadálymentesen lehet majd megközelíteni a pályaudvart az aluljárószint és a vágánycsarnok közti mozgólépcsőn vagy liften.

A munkálatok jelenlegi fázisát bemutató videó: https://fb.watch/6nY7iU7cAa/

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 11:35, péntek | Helyi

Együtt a teljes IC+ család – bemutatkozott az 1. és prémium osztály

Mai napon először lehetett megtekinteni az 1. és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsit,

2021. Szeptember 24. 11:30, péntek | Helyi

Utazzon féláron az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra!

Szeptember 25. és október 14. között rendezik meg a fővárosi Hungexpón, valamint több vidéki helyszínen az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítást.

2021. Szeptember 23. 13:58, csütörtök | Helyi

Utazzon féláron a Szuperkoncertre!

A Szerencsejáték Zrt. egy év kihagyás után ismételten megrendezi a Szuperkoncertet szeptember 25-én,

2021. Szeptember 23. 13:56, csütörtök | Helyi

Idegenben kezdi, itthon zárja az alapszakaszt a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Hivatalossá váltak a meccsek időpontjai: szeptember 24-én, pénteken indul a bajnokság a felnőttcsapatnak.