Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 17. 10:25, hétfő | Helyi
Forrás: Szöveg: Búz Csaba főhadnagy Kép: Adorján Krisztián szakaszvezető

Fontos a magyar emberek biztonsága

Fontos a magyar emberek biztonsága

Magyarország biztonsága szempontjából is kiemelten fontos nagyszabású gyakorlat kezdődött a napokban, a bakonyi lő- és gyakorlótéren.

A Bakonyban jelenleg is zajló „BÁTOR HARCOS 2018” elnevezésű gyakorlaton a Magyar Honvédség katonái mellett részt vesznek még az amerikai, brit, horvát illetve szlovák fegyveres erők szárazföldi alegységei is. A bakonyi lő-és gyakorlótéren - az összes résztvevő nemzetet érintően - közel 2000 katona, közel 500 járművet használ a következő másfél hónapban.

„Minden évben előfordulunk itt a Bakonyban és a környező településeken élőknek nem lehet meglepetés, hogy katonák vannak a Magyar Honvédség legnagyobb lő-és gyakorlóterén.” - ezzel a megállapítással kezdte a helyszíni sajtótájékoztatóját Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

A tábornok elmondta: a Bocskai-dandár az idei év legfontosabb feladatára készül, mert a NATO részére felajánlott magas készenlétű MH Zászlóalj Harccsoport (MH ZHCS-I) ellenőrzése októberben lesz. A NATO megmérettetés sikeressége és a nemzetközi környezet megvalósítása érdekében ezzel a felkészítéssel két másik nemzetközi gyakorlat is össze lett kötve. Az MH ZHCS-I részeként a Magyar Honvédség számos alakulata is képviselteti magát a „BÁTOR HARCOS 2018” gyakorlaton.

„Szeretném megköszönni azt a türelmet és támogatást, amit az itt élők biztosítanak annak érdekében, hogy mi fel tudjunk készülni a biztonságos környezet megtartására. Amit teszünk, azt értük tesszük.”mondta a parancsnok.

A gyakorlatsorozat 2018. szeptember 2-án, a vasúti és közúti átcsoportosításokkal kezdődött és a hódmezővásárhelyi katonákra épülő MH Zászlóalj Harccsoport készenlétének időszakos ellenőrzésével ér véget 2018. október 22-én.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.