Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 25. 11:53, péntek | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

FOLYTATÓDIK A VERSENYFUTÁS

FOLYTATÓDIK A VERSENYFUTÁS

A kilencedik helyen álló Óbudai Kaszások csarnokába látogat vasárnap a Vásárhelyi Kosársuli az NBI B csoportos kosárlabda bajnokságban.

A jelenleg második Csongrád megyei alakulatnak mindenképpen győznie kell a 18 órakor kezdődő meccsen, ha tartani akarják a lépést 7-1-es mutatóval büszkélkedő, listavezető Miskolccal. Kérdés, hogy a fővárosiak mennyire nehezítik meg a kötelező győzelem bezsebelését...

A hódmezővásárhelyiek legutóbb egy másik budapesti együttes, a Honvéd ellen léptek ismét a győzelmi ösvényre. Akkor Utasi Gábor fiai 32 ponttal diadalmaskodtak, igaz a második félidőig senki nem gondolta, hogy ennyire simának tűnő siker születhet, mivel a piros mezesek igencsak megnehezítették a dolgukat. Azóta viszont két hét pihenőt kaptak Vas Péterék. A hosszabb szusszanásra amiatt volt lehetőség, mert a Kaszások egyik játékosa, Nagy Szabolcs Kínában, a 3x3-as egyetemi VB-n pattogtatott. A Kosársulinak ez remek lehetőség volt, hogy jól felkészüljön vasárnapi riválisukból.

Erre már csak azért is szükség volt, mert bár a helyezések alapján a budapestiek sima vereségét prognosztizálhatnánk, az eddigi teljesítményük miatt még sem mehet biztosra a Vásárhely. A Kaszások ugyan két eddigi sikerük mellett öt vereséget jegyezhetnek, de ebből négy igen szoros mérkőzésen született. Emellett egyik győzelmüket a dobogó harmadik fokán tanyázó Nyíregyháza otthonában aratták. Játékosaik közül elsősorban Lakosa Ákos, Van der Meer Lóránd és Nagy Szabolcs törheti a legtöbb borsot Genalék orra alá.

A Vásárhelyi Kosársuli legközelebb 2016. december 10-én szombaton lép pályára a Hódtói Sportcsarnokban Hepp-kupa összecsapáson, amikor is visszavághatnak a DEAC-nak a cívisvárosi kudarcért. Így viszont a Nagykőrös elleni idegenbeli derbire egy héttel korábban, december 3-án kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.