Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Január 27. 20:01, szerda | Helyi
Forrás: Benkő László

Folynak az előkészületek az ifjúsági úszó EB-re

Folynak az előkészületek az ifjúsági úszó EB-re

Hódmezővásárhelyre látogatott dr. Tóth Ákos, a hódmezővásárhelyi ifjúsági úszó Európa-bajnokság versenyigazgatója.

A július 6-10-i nemzetközi viadal előkészületeiről Almási István polgármester, dr. Tóth Ákos és Benkő Zsolt a verseny szervezőbizottságának elnöke, önkormányzati képviselő a Gyarmati Dezső Sportuszodában tájékoztatta a sajtó munkatársait.

Almási István polgármester az ifjúsági Európa-bajnokság előkészületi munkáiról beszélt. Elmondta, hogy a Török Sándor Strandfürdő és a Gyarmati Dezső Sportuszoda felújítása folyamatosan zajlik.

Az újonnan épülő hasznos alapterület 2321 m². A fedett uszodában a nagymedence körüli munkálatok már befejeződtek, jelenleg a tanmedence felújítása folyik. Az épület nyílászáróinak cseréje megtörtént, az öltözőkben az öltözőszekrényeket és padokat fogják cserélni, valamint a közösségi tereket kifesteni. A bemelegítő medencénél az alagsor és a medencetér elkészült, a feszített víztükör rendszerének kialakítását végzik jelenleg az építők. A kiszolgáló helyiségek és a gépészeti tér külső falai állnak, megkezdték az elektromos alapvezetékek kiépítését. A régi lelátók lebontásával egy nagyobb alapterületű edzőterem, öltöző, vizes blokk, valamint egy karbantartó műhely, szociális helyiségek és iroda kap elhelyezést.

A tervezés és építkezés összértéke 1 milliárd 243 millió Ft. Az eredménykijelző, uszodatechnika, vagyonvédelmi rendszer, hangosítás, informatikai hálózat részben kiépült. Az informatikai vezetékes és vezeték nélküli rendszer fejlesztése, valamint a vagyonvédelmi rendszer kiépítése még megoldásra vár. A fejlesztések várhatóan tavasszal - tervek szerint április végén - fognak befejeződni, így próbaüzemre is lesz idő az Ifjúsági Európa Bajnokság megrendezéséig.

Dr. Tóth Ákos a hódmezővásárhelyi ifjúsági úszó Európa-bajnokság versenyigazgatója beszédében kiemelte, hogy nagy esemény előtt áll a Magyar Úszó Szövetség, mivel jelentős sportesemény lett Európában az ifjúsági Európa-bajnokság. Visszatekintett az EB-k történetére, a versenyzőkre, kihangsúlyozta, hogy 2001. óta 52 aranyérmet nyertek úszóink. Sikeresnek látja az előkészületi munkálatokat, a mindenre kiterjedő figyelmet és gondosságot pedig megnyugtatónak tartja. Nagyon sok munka vár még a szervező bizottságra de bízik abban, hogy az ifjúsági OB (amely szintén nyáron lesz) jó tapasztalatokat fog hozni és egy nagyszerű Ifjúsági Európa Bajnokságot fognak rendezni.

Benkő Zsolt a verseny szervezőbizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy komoly beruházások folynak a Strandfürdő területén, amely remélhetőleg a jövőnek is szól. Továbbra is várják az angolul társalgási szinten beszélő önkéntesek jelentkezését, akiket tolmácsolásra és a csapatok mellé kívánnak beosztani. Az önkéntesek az EB hivatalos honlapjáról tudják letölteni a jelentkezési ívet. Fontos feladat még a szállás és utaztatás megszervezése, megfelelő körülmények biztosítása a csapatok számára. A bizottságnak még nagyon sok feladatot kell a következő hetekben megoldania, hogy egy sikeres ifjúsági EB-t tudjanak lebonyolítani Hódmezővásárhelyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: