Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Július 23. 18:02, kedd | Belföld
Forrás: mti

Főleg a gazdasági növekedésnek köszönhető a rekordösszegű útdíj

Főleg a gazdasági növekedésnek köszönhető a rekordösszegű útdíj

A gazdasági növekedésnek és a nagyobb belföldi valamint tranzitforgalomnak köszönhető az idei első fél évben befolyt rekordösszegű útdíj

– közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. igazgatója kedden az M1 és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Bartal Tamás azt mondta, az útdíjbevétel emelkedésében szerepet játszottak az új ellenőrzési módszerek is, amelyekkel hatékonyabban tudnak fellépni a „szellemkamionok” és a külföldi sofőrök ellen.

A szabálytalanságok 77 százalékát külföldiek követték el, de a fokozott ellenőrzésnek köszönhetőek a rajtuk behajtott pótdíjak összegét 84 százalékkal emelték egy fél év alatt – ismertette.

Hozzátette, az elmúlt évek adatai egyébként azt mutatják, hogy a magyar sofőrök egyre szabálykövetőbbek, és a külföldi szabálytalanságok növekedése is megállt.

Kitért arra is, az útdíjból befolyt összeg törvényben garantált célja az utak karbantartása és felújítása.

Címkék: útdíj, gazdaság, rekord

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni