Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Április 22. 18:33, vasárnap | Helyi
Forrás: Orpheus Állatvédő Egyesület

Föld Napoztak az állatvédők

Föld Napoztak az állatvédők

Élőhelyünk védelme mindannyiunk közös ügye.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület a Föld Napi rendezvényeket 2018-ban is szerte az országban méltóképpen megünnepelte. Az egyesület állatokkal - környezettel kapcsolatos kiadványokat (plakátokat, matricákat, képeslapokat) biztosított az azt igénylő iskolák és óvodák részére, melyeket a www.zug.hu állatbarát web kuckón keresztül az intézmények ingyenesen kérhettek. Az üllési iskolában az Orpheus Önkéntes Közösség a jeles nap alkalmából a felelős állattartást népszerűsítette az oda járó többszáz gyermek részére.

Felelős állattartás - békésebb Föld

Az Orpheus Állatvédő Egyesület környezettudatosságot segítő programjait az oktatási intézmények tanórán kívül nagy haszonnal veszik. 1999 óta természetismereti célú madáretető készítést, állatfelismerő játékokat, környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási célú környezetismereti programokat, állatvédelmi célú állattartást segítő ismereteket oszt meg a gyerekekkel a közhasznú egyesület. Az állatvédelem fontosságának megismerése révén a gyerekek majdan felnőttként tudatosabb környezetkezelést és élhetőbb környezetet alakíthatnak ki közösségeikben.

Állatvédelem a Föld Napján

Április 22. a Föld Napja. Környezetünk és a természet az emberi társadalom környezetkezelése miatt súlyos terheket kényszerül cipelni. A vizek tisztaságának védelme, a levegő tisztasága, a növények, a természet élővilágának megóvása, a gazdasági és a kedvtelésből tartott állatok védelme mindannyiunk közös ügye.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület az állatmentő feladatai mellett fontosnak tartja a környezet és a természet védelmét, így együttműködik a célok elérése érdekében környezetvédelmi, természetvédelmi szervezetekkel, önkormányzatokkal, és a civil lakossággal is. Az Orpheus Önkéntes Közösség fontos feladata a tudatos környezetkezelés népszerűsítése, a Föld Napja jeles nap lehetőséget ad a fontos törekvések megismertetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: