Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2022. Október 20. 11:24, csütörtök | Helyi
Forrás: Titkárság Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ

Fókuszban a középkor

Fókuszban a középkor

Hódmezővásárhely múltjának kérdőjeleivel folytatódik a Tornyai-múzeum régészeti sorozata

Október utolsó szerdájától folytatódik a Tornyai János Múzeum hagyományos téli, régészeti előadássorozata. A Korok, kultúrák, lelőhelyek 2022/2023. évi nyitányán Hódmezővásárhely középkori történetének és településszerkezetének kérdéseit mutatja be Csányi Viktor, a hódmezővásárhelyi közgyűjtemény régésze az újabb régészeti megfigyelések és a történeti kutatások tükrében.

A mostani, február végéig minden hónap utolsó szerdáján zajló szemeszter tematikája a középkor világába kalauzolja a múlt iránt érdeklődőket. Novemberben a textilkereskedelemről, jövő év elején a középkori várakról, azon belül Visegrádról lesz szó az előadásokon, míg a záró referátum az avar korba kalauzolja az érdeklődőket.

A régészeti estekre a belépés díjtalan; az október 26-án 17 órai kezdettel induló előadássorozatot Dr. Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi kulturális intézmény főigazgatója nyitja meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 24. 13:26, szombat | Életmód

César-díj - Tarolt az Egy zuhanás anatómiája

Tarolt az Egy zuhanás anatómiája című film a francia Oscar-díjnak számító César-díj kiosztóján: a Justine Triet rendezésében készült lélektani krimit hat kategóriában díjazta péntek este a francia filmakadémia.

2024. Február 24. 13:24, szombat | Belföld

Orbán Viktor a BYD autógyártó vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta a kínai BYD autógyár vezetőségét, és áttekintették az óriásvállalat magyarországi beruházásainak helyzetét

2024. Február 24. 13:22, szombat | Életmód

Tartós élelmiszert gyűjtenek jövő vasárnaptól a katolikus templomokban

Tartós élelmiszert gyűjtenek jövő vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) erről szóló körlevelét most vasárnap országszerte felolvassák minden szentmisén.