Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2020. Szeptember 14. 10:08, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Fokozott fertőtlenítési intézkedéseket vezetett be a vasúttársaság és a Volánbusz

Fokozott fertőtlenítési intézkedéseket vezetett be a vasúttársaság és a Volánbusz

A MÁV-START a személyszállító járművein újra minden nap elvégezteti az emeltszintű fertőtlenítéseket a nemzetközi járatokon, a budapesti elővárosi és a fővárost érintő távolsági vonatoknál.

A Volánbusz a járványügyi készültség ideje alatt az autóbuszokat minden éjjel és napközben is takarítja, és fokozott tisztítást rendelt el az autóbusz-állomásokon.

A vasúttársaság és Volánbusz munkatársainak köszönhetően a vasút és az autóbuszközlekedés a tavaszi járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt és azóta is folyamatosan üzemel. Mindkét vállalat minden szükséges lépést megtesz a koronavírus terjedésének megelőzése, az utasok és a munkatársaik védelme érdekében.

Szeptember 1-jétől fokozott intézkedéseket vezetett be a vasúttársaság, amely alapján a nemzetközi viszonylatokban a határon kívülről érkező vonatok kocsijaiban a vonat végállomásán történt tisztítást követően emeltszintű fertőtlenítést is végeznek fordulónként, illetve naponta egyszer.

Szeptember 8-tól a Budapest elővárosában közlekedő valamennyi és a fővárost érintő szerelvények többségét ismét naponta fertőtlenítik. Ez napi szinten a teljes járműpark közel felének, átlagosan mintegy 600 járműnek a fertőtlenítését jelenti.

A MÁV-START a veszélyhelyzet ideje alatt naponta, annak megszűnését követően, június 19-től hetente végezte el a járműpark emeltszintű (permetezés és padlófelmosás) fertőtlenítését. Szeptember 7-ig ilyen fertőtlenítést összesen 128 ezer esetben, meleg ködös fertőtlenítést pedig több mint 4000 esetben végeztek. Ezeken felül június 18-ig összesen 400 járműnél ózonos fertőtlenítés is történt. A járművek szappanadagolóit pedig február végétől fertőtlenítő hatású folyékony szappannal töltik fel.

Az utasforgalmi területekre korábban kihelyezett fertőtlenítő adagolók továbbra is az utasok rendelkezésére állnak, ezeket rendszeresen utántöltik kézfertőtlenítővel. Ezeken túl hamarosan több mint 100 új, érintésmentesen működő kézfertőtlenítő oszlopot helyez ki a MÁV a nagy forgalmú vasútállomások, elővárosi megállóhelyek utasok által használt területeire.

A Volánbusz a járványügyi készültség ideje alatt is fokozottan takarítja az autóbusz-állomásokat és az autóbuszokat, vírusölő szerrel mossa le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szert biztosít az utasokkal közvetlen kapcsolatban álló munkavállalói számára, helyez ki a munkahelyi mosdókba és tisztálkodóhelyiségekbe.

A társaság az autóbuszokat minden éjjel és napközben is takarítja. Az éjszakai nagyobb fertőtlenítés a padló fertőtlenítőszeres felmosását, a kapaszkodók vírusölő hatású felületfertőtlenítő szerrel való áttörlését tartalmazza. A napközbeni takarítás keretében a kapaszkodók, fogantyúk többszöri fertőtlenítése történik meg az autóbusz-állomásokon. A feladatok végzéséhez csaknem 132 ezer liter felületfertőtlenítő szert használtak el eddig a Volánbusz munkatársai.

A vállalat az autóbusz-állomások és a járművek fokozott takarítása mellett ózonos fertőtlenítéssel bővítette eszköztárát a fertőzés terjedése elleni védekezéshez. A júniusban beszerzett 58 ózongenerátor az ország csaknem teljes területén gondoskodik a Volánbusz mintegy 6500 darabos járműállományának rendszeres fertőtlenítéséről.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 23. 15:56, szerda | Helyi

Szeptember 28-tól menetrendi változásokat léptet életbe a Dunántúlon a MÁV-START és a Volánbusz

Szeptember 28-tól versenyképesebb és utasbarát kínálatot vezet be a MÁV-START több dunántúli viszonylaton,

2020. Szeptember 23. 11:39, szerda | Helyi

Hatalmas érdeklődés a Vásárhelyi Őszi Tárlat iránt

Megkezdődött a hatvanhetedik kiállítás anyagának begyűjtése

2020. Szeptember 23. 11:19, szerda | Helyi

Feltárultak a Tornyai raktárai, fémdetektorral kutattak Csomorkányon

Kulturális Örökség Napjai Hódmezővásárhelyen

2020. Szeptember 22. 11:10, kedd | Helyi

Dr. Homolya Róbertet alelnökké választotta az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége

Alelnökké választotta a MÁV elnök-vezérigazgatóját az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége (CER).