Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2018. Szeptember 29. 08:17, szombat | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Fokozott ellenőrzés a közlekedők biztonságáért

Fokozott ellenőrzés a közlekedők biztonságáért

A rendőrség a közlekedési balesetek megelőzése érdekében október első hetében ötnapos fokozott ellenőrzést tart Szegeden.

Évek óta a fő baleseti okok között a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása és a kanyarodási szabályok megsértése említhető.

A rendőrök a 2018 októberének első hetében tartott akció során, egyebek mellett a passzív biztonsági eszközök használatát, az elsőbbségi jogra, a megengedett legnagyobb sebességre, a kanyarodásra vonatkozó szabályok betartását, valamint a sofőrök biztonságos járművezetésre alkalmas állapotát ellenőrzik.

A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák!

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ennek jegyében 2018. szeptember 21-én prevenciós közlekedésbiztonsági kampányt indított. A "KÖSZ!" /Közlekedj Önként Szabályosan!/ elnevezésű programhoz önként lehet csatlakozni. A résztvevők vállalják, hogy

- a legnagyobb kockázatot jelentő közlekedési szabályszegésekre fokozott figyelemmel közlekednek,

– egymás iránt tanúsított toleranciával és empátiával, valamint kulturált, példamutató módon vesznek részt a forgalomban,

– hozzájárulnak adataik (személyes adatok és a használatukban levő gépjármű legfontosabb adatai) kezeléséhez,

– a kampányidőszak alatt járművükön elhelyezik a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által biztosított, külön erre a célra készített, sorszámozott logóval ellátott járműmágnest vagy matricát.

A programhoz hamarosan kerékpárosok is csatlakozhatnak!

A kampányidőszak alatt a „KÖSZ!” logóval ellátott járművekre Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság által létrehozott “KÖSZ” nevű Facebook-oldalon van lehetőség szavazni. Szavazni abban az esetben lehet a forgalom egyéb résztvevőjeként (gyalogos, kerékpáros, másik jármű vezetője), ha a programban regisztrált, sorszámozott logóval ellátott jármű az útja során példásan közlekedik (például kijelölt gyalogos-átkelőhelyen vagy kereszteződésben előzékeny).

A leadott voks akkor érvényes, ha a szavazó a komment rovatban feltünteti, hogy a résztvevő

- mikor,

- hol,

- hogyan közlekedett példamutatóan.

A kampányidőszak 2018. szeptember 21-től 2018. december 14-ig tart. Ebben az időszakban a jelentkezés és regisztráció folyamatos, továbbá ekkor várják a szavazatokat a „KÖSZ!” sorszámozott logóval ellátott példamutató járművezetőkre a prevenciós program Facebook-oldalán.

A kampányidőszak lezárásaként 2018. december 20-án ünnepélyes keretek között a három legtöbb szavazatot elérő résztvevőt értékes nyeremények várják, valamint további 10 szerencsés résztvevő sorsolás útján kap láthatósági eszközöket tartalmazó ajándékcsomagot.

Ne feledjük, csak együtt sikerülhet! Közös célunk, hogy mindenki hazaérjen!

Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 05. 12:05, szerda | Helyi

Balatoni és Tisza-tavi szolgáltatásfejlesztés: fókuszban a kerékpáros turizmus

A korábbi évek szolgáltatási színvonalának javítása után, idén is jól érzékelhető fejlesztések teszik vonzóbbá, kényelmesebbé a vasúti utazást, illetve új turisztikai ajánlatok is az utasok rendelkezésére állnak.

2021. Május 05. 12:02, szerda | Helyi

Május 17-én életbe lép az előszezoni menetrend

Sűrűbb eljutást és minőségibb szolgáltatást nyújt a MÁV-START a Balatonhoz utazóknak.

2021. Május 05. 11:58, szerda | Helyi

Eladni vitte a hamis ruhát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint tizenötmillió forint értékű hamis ruhát találtak egy autóban.

2021. Május 04. 00:00, kedd | Helyi

Május 4-én nyitnak a hódmezővásárhelyi múzeumok

Védettségi igazolvánnyal várják a látogatókat