Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. November 30. 14:54, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András sajtó- és kommunikációs munkatárs

Fodor József emlékkiállítás az Alföldi Galériában

Fodor József emlékkiállítás az Alföldi Galériában

Idén lenne 80 éves Vásárhely \"krónikás festője\"

Nagyszabású, gyűjteményes kiállítás nyílik Fodor József (1935-2007) festőművész munkásságából december 12-én, szombaton déli 12 órakor Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában.

A megnyitó vendégeit Almási István, a dél-alföldi város polgármestere köszönti, a tárlatot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő nyitja meg. A legvásárhelyibb vásárhelyi festőművész életművét Feledy Balázs művészeti író, a kiállítás kurátora méltatja.

Fodor József fél évszázadot átívelő művészi pályája alatt a vásárhelyi festőiskola mestereként örökítette tovább az alföldi realizmust. Képeinek zömén szűkebb környezetének táji szépségeiről, emberi és társadalmi eseményeiről számolt be. A krónikás festőnek is nevezett Fodor József életművéből nyíló emlékkiállítás február közepéig tekinthető meg a Kossuth téri kiállítóhelyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország