Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Április 20. 18:29, szerda | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófelelős

Finisben a II. Hód-Futófesztivál – Csütörtökön nyit a Versenyiroda

Finisben a II. Hód-Futófesztivál – Csütörtökön nyit a Versenyiroda

Már csak 4 nap van hátra, és elrajtol a II. Hód-Futófesztivál Hódmezővásárhelyen.

Az április 24-én vasárnap megrendezésre kerülő sporteseményen a város legszebb pontjain keresztül vezet majd az indulók útja. A Hód-Mentor SE által szervezett megmérettetés miatt azonban több helyen kell majd forgalomkorlátozásra számítania a vásárhelyieknek.

Különböző szintű korlátozásokkal a verseny szinte teljes útvonalán lehet majd találkozni 9:45 és 14 óra között. Lesznek teljes lezárással érintett útszakaszok, valamint olyan résztávok is, ahol rendőri felügyelet mellett, a közlekedéstől elválasztva futhatnak az indulók az úttesten. Ők több közlekedési csomópontban is feltűnhetnek majd. Ezekről a www.hodfutofesztival.hu oldalon, valamint a fesztivál Facebook oldalán tájékozódhatnak.

A versenyzők teljesítményét a legújabb technológiával készült Viking Timing Rendszerrel mérik. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a versenyző cipőjére egy Sportchipet rögzítenek, ami a célvonalnál lévő szőnyegen való átfutás során jelet küld a központi rendszernek. A rendszerből az adatokat egy szoftver segítségével azonosítják és rendszerezik, így alakul ki a végeredmény. Az eszköz lehetővé teszi a magas páratartalmú, vizes környezetben való biztonságos érzékelést is, így esős idő esetén sem kell aggódni a mérés pontossága miatt.


Eddig már majdnem hétszázan jelentkeztek. Közülük legtöbben a félmaratont teljesítenék. Emellett azonban a legkisebbek 300 méteren indulhatnak, de lesz 3,5 és 7 kilométeres verseny is. Az előnevezések ugyan lezárultak, de a helyszínen még lesz lehetőség feliratkozni a megmérettetés résztvevőinek névsorára. Érdekesség, hogy a megye települései mellett távolabbról is érkeznek futók a jövő vasárnapi sporteseményre. Nevezni egyébként még a helyszínen is lehet majd április 24-én vasárnap.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakképző Iskolájában (Városház u. 2.) helyet kapó Versenyiroda már április 21-én csütörtöktől nyitva lesz. Az indulók ott adhatják le nevezésüket. Emellett célszerű már akkor, pénteken vagy a szombati napon átvenni a versenycsomagot, hogy elkerüljék a vasárnap reggeli torlódást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.