Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Október 27. 14:37, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt.

Finisben a „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” pályázat

Finisben a „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” pályázat

Október 31-éig még várja a gyermekek mozdonygrafikáit a MÁV.

A vonatokat és a vonatozást kedvelő, 8 és 12 év közötti gyermekek részére hirdetett rajzpályázatot október elején a vasúttársaság.

A győztes alkotás egy éven át a MÁV-START egyik mozdonyát díszíti majd. A pályázati időszak szombatig, azaz október 31-éig tart, ez alatt olyan alkotásokkal lehet nevezni, amelyek ceruzával, festékkel, tollal, filctollal, zsírkrétával készültek. A technikák kombinálhatók is, a téma mindenképp vasúttal, vonatokkal kapcsolatos élmény kell, hogy legyen.

A „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” című pályázat a kiírás szerint 2003. január 1. és 2007. október 5. között született, Magyarországon élő gyermekek kétdimenziós alkotásait várja. A pályaműveket A4-es lapra, fekvő formátumban kell elkészíteni. Valamennyi jelentkező egy alkotással pályázhat, amelynek a vasúthoz kapcsolódó jelenetet kell ábrázolnia. A pályaművekhez jelentkezési lapot kell benyújtani, amely a www.mavcsoport.hu/mav-csoport/rajzpalyazat oldalról tölthető le. A jelentkezési lapot a gyermek legalább egy törvényes képviselőjével alá kell íratni. A pályázatra csak olyan alkotást lehet nevezni, amely más, hasonló jellegű versenyen még nem szerepelt.

A pályaműveket és a jelentkezési lapot a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának címére (1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60.) kell postázni, a beérkezési határidő 2015. november 3. A borítékon a „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” Gyermekrajzpályázat 2015 jeligének kell szerepelnie.

A rajzokat a MÁV szakembereiből, könyvillusztrátorból és a pályázat megvalósításába bevont szervezetek képviselőiből álló szakmai zsűri értékeli, az eredmény november 6-ától lesz olvasható a jelentkezési lapot is tartalmazó weboldalon.

Az első helyezett pályamű felhasználásával készülő grafika a MÁV-START egyik, a forgalomban részt vevő TRAXX mozdonyát díszíti majd matricaként, így azt országszerte láthatják az utasok egy éven át. A győztes ingyenes belépőt is nyer iskolai osztálya számára a Magyar Vasúttörténeti Parkba.

A pályaművekre a közönség is szavazhat az interneten november 9. és 30. között. A legtöbb szavazatot kapó tanuló iskolai osztálya számára a MÁV-START egy egyszeri, belföldi vonatos osztálykirándulás vasúti költségét biztosítja. A közönségdíj nyertesének nevét a MÁV-csoport 2015. december 1-jén teszi közzé honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.