Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. December 04. 11:43, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Filmbe illő magyar zöldségesek: drog, rablás, késelés, lövés, DNS

Filmbe illő magyar zöldségesek: drog, rablás, késelés, lövés, DNS

Vádat emeltek egy vácrátóti zöldségkereskedő és rokona megkéselése ügyében

Vádat emeltek nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete és rablás miatt két férfi ellen, aki a Pest Megyei Főügyészség szerint még 2009-ben megkéselt egy vácrátóti zöldségkereskedőt és rokonát, hogy pénzhez jusson - tájékoztatta a főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.
Gyugyi Csilla elmondta: a bűnügy egyik vádlottja, egy fiatal férfi 2009 őszén a budapesti nagybani piacon kereskedőként dolgozott, s mivel rendszeresen kábítószerezett, szinte állandóan pénzhiánnyal küzdött. A másik vádlottal, egy szintén fiatal férfival jó ismerősök voltak.

A sértettek, a vácrátóti zöldségkereskedő és az unokaöccse hosszú évek óta jártak ugyanerre a nagybani piacra, minden éjszaka ugyanazon az útvonalon haladtak. Mindketten ismerték a "piacos" vádlottat, gyakran beszélgettek is egymással, így a későbbi támadók tisztában voltak a zöldségkereskedő bevásárlási szokásaival, anyagi helyzetével - közölte a szóvivő.

Hozzátette: a vádlottak 2009 novemberében részletesen feltérképezték a sértettek útvonalát, majd az egyik éjszaka Vácrátóton egy útépítéseknél használatos forgalomterelő állványt helyeztek el úgy, hogy a kereskedőnek ott mindenképp meg kelljen állnia. A több mint egymillió forinttal a piacra tartó férfi meg is állt, kiszállt a teherautóból, majd közelebb ment az akadályhoz. A vádlottak ekkor símaszkkal a fejükön egyszerre támadtak rá, és ütlegelni kezdték. A kereskedő megpróbálta védeni magát, miközben segítségért kiáltott. Unokaöccse meghallotta a kiáltásokat, odarohant, és az egyik vádlottat nagy erővel megrúgta. A birkózásba torkolló támadás közben mindkét vádlott kést rántott. Egyikük hátba szúrta a kereskedőt, míg a segítségére siető rokonát a másik vádlott többször mellkason szúrta, illetve egy kézi lőfegyverrel gumilövedékkel lábon lőtte.

A támadók ezután kivették a teherautóból a pénzzel teli táskát, és a két megszúrt férfit hátrahagyva elmenekültek. A mellkason szúrt és lábon lőtt férfi életmentő műtéten esett át. A vádlottakat 2014 novemberében DNS-minta alapján sikerült azonosítani, majd elfogni.

A Pest Megyei Főügyészség mindkettőjükkel szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt - fűzte hozzá Gyugyi Csilla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.