Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2019. December 02. 12:11, hétfő | Helyi
Forrás: MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK ALAPÍTVÁNY

FIGYELEM, BESZÁLLÁS!

FIGYELEM, BESZÁLLÁS!

MIKULÁS EXPRESSZ INDUL IDÉN IS A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBA

A karácsonyi díszekbe öltözött Mikulás Expressz idén decemberben is végigpöfög a Nyugati pályaudvart és a Vasúttörténeti Parkot összekötő útvonalon, az egyik legkülönlegesebb Mikulás programot ígérve a családoknak.

A Mikulás Expressz nem csupán a közel két évtizedes töretlen népszerűsége, de egyedi megvalósítása miatt is vált az egyik legizgalmasabb családi programmá hazánkban.

Valódi mesevilágot varázsolnak a gyerekek számára, ráadásul egy programon belül egyszerre nyújtja az utazás élvezetét, egy remek koncert hangulatát és persze az autentikus Mikulás-élményt! Idén az esemény december 6-tól 8-ig, péntektől vasárnapig tart majd.

Már tradíció, hogy a vonat a Nyugati pályaudvartól indul, úticélja pedig a Vasúttörténeti Park, ahol Kőhalmi Ferenc varázslatos interaktív műsora várja a gyerekeket, no és persze Mikulás elmaradhatatlan manói!

A hangulatot a Mikulás látogatása koronázza meg, aki szebbnél-szebb csomagokat oszt majd ki a gyerekeknek. Az év egyik legkiemelkedőbb, és legsokoldalúbb gyermekműsora rengeteg interaktív és kézműves programot tartogat, amelyek mellett a meglepetések sem maradhatnak el.
Idei újdonság, hogy a rendezvény ideje alatt a méltán népszerű kerti vasút is üzemelni fog, sőt a vendégek ingyenesen ülhetnek fel rá és zötyöghetnek egy kört a szép téli tájban gyönyörködve.

„A Mikulás ünnepségeken minden felnőtt kicsit gyerekké válik, mindenki átérzi az önfeledt öröm és játék hangulatát. Örülök, hogy a Mikulás Expresszt minden évben megvalósíthatjuk, hiszen számunkra is inspiráló a sok mosoly és a boldog családok látványa. Bízom benne, hogy az idei program is népszerű lesz a gyermekek és felnőttek körében egyaránt!” mondta Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park parkvezetője.

A Mikulás Expressz indulási időpontjai:

I. Előadás: december 6., péntek délelőtt – iskolai és óvodai csoportoknak fenntartva!
Vonat indul a Nyugatiból: 9:55 Vonat visszaindul a Parkból: 13:03
II. Előadás: december 6., péntek délután
Vonat indul a Nyugatiból:14:25 Vonat visszaindul a Parkból: 17:26

III. Előadás: december 7., szombat délelőtt
Vonat indul a Nyugatiból: 9:55 Vonat visszaindul a Parkból: 13:03
IV. Előadás: december 7., szombat délután
Vonat indul a Nyugatiból:14:25 Vonat visszaindul a Parkból: 17:26

V. Előadás: december 8., vasárnap délelőtt
Vonat indul a Nyugatiból: 9:55 Vonat visszaindul a Parkból: 13:03
VI. Előadás: december 8., vasárnap délután
Vonat indul a Nyugatiból:14:25 Vonat visszaindul a Parkból: 17:26


Pénteki napra vonatjegyek még korlátozott számban online megvásárolhatók a www.vasuttortenetipark.hu weboldalon, illetve a webshopban a sétálójegyek is elérhetőek. (A sétálójegy kizárólag a Parkba való belépésre és a Mikulás ünnepségen való részvételre jogosít fel, a Mikulás Expresszen történő utazásra nem.)

A vonatjegyek ára felnőtteknek és gyermekeknek egységesen 3.990 Ft/fő. A sétálójegyek ára felnőttek és gyermekeknek egységesen 2.990 Ft/fő.

További információ: http://www.vasuttortenetipark.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 16:42, csütörtök | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2020. Január 23. 16:38, csütörtök | Helyi

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tíz határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2020. Január 23. 16:35, csütörtök | Helyi

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

2020. Január 23. 16:33, csütörtök | Helyi

Hamis volt a forgalmi

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött járművet foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen. A sofőrrel szemben eljárás indult.