Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Július 30. 12:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni harcban

Fidesz: Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni harcban

Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben - kommentálta a Fidesz szóvivője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett foglalkoztatási adatait.

A KSH jelentése szerint az idei év második negyedévében 3 millió 931 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 55 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A munkanélküliek száma pedig 449 ezer volt a második negyedévben, 23 ezerrel kevesebb, mint 2012 azonos időszakában. Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a 2010-es kormányváltás óta töretlen az a trend, hogy nő a foglalkoztatottak száma.

Szavai szerint az ország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint korábban és mint sok más európai állam.A szóvivő kitért a fiatalok helyzetére, jelezve, hogy - mint egész Európában, úgy Magyarországon is - az ő munkanélküliségük a legaggasztóbb, ugyanakkor biztató, hogy ebben a korosztályban is csökken az állástalanok száma.

Selmeczi Gabriella megjegyezte, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv az év első öt hónapjában 720 ezer ember foglalkoztatását segítette, köztük körülbelül százezer pályakezdő fiatalét.

Címkék: munkanélküliség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.