Városlista
2019. november 23, szombat - Kelemen

Hírek

2016. Március 09. 10:12, szerda | Helyi
Forrás: Deák Zsuzsanna Cirko Film

Ferenc pápáról szóló életrajzi játékfilm a moziban

Ferenc pápáról szóló életrajzi játékfilm a moziban

A Ferenc pápa – Buenos Airestől a Vatikánig könnyed és inspiráló film, amely közelebb viszi a közönséget a római katolikus egyház 266. pápájának, Ferencnek – azaz Jorge Maria Bergogliónak az életéhez és hitvallásához.

A film csokorba gyűjti a pápa megválasztása előtti életéből származó anekdotákat: bemutatja, hogyan lett először szerelmes a jólelkű fiatal fiú, hogyan védelmezte a szegényeket és elnyomottakat, majd hogyan lett először bíboros, végül pápa.


A filmben könnyeden keveredik a humor, vidámság és a komoly témák, ez közel hozza a közönséget a történethez. Argentína és a Vatikán festői színfalai előtt játszódik a gyönyörűen fényképezett filmalkotás. Visszatekintéseken és memoárokon alapul a történet, amelyből kibontakozik a pápa nagyszerű alakja.

A nem katolikus hitű nézők számára is érdekes a mű, amelyben elsősorban az ember alakja kerül a középpontba: az emberé, aki új reménységet hozott el a világba az egyház megújulásához. A feszes forgatókönyv Elisabetta Piqué újságírónő könyvén alapszik: bensőséges portrét rajzol Ferencről, annak családjáról, egyházon belüli és kívüli barátairól, valamint az írónővel való mély barátságáról is.

A filmről:

Ferenc pápa – Buenos Airestől a Vatikánig

(Francisco – El Padre Jorge – 2015)
argentin film magyar szinkronnal, illetve felirattal, 104’

Amikor egy Buenos Aires-i orvostanhallgató felfedezi keresztény hitét, még nem sejti: ez az első lépés azon a hosszú úton, amely végül a Vatikánba vezeti. A fiatal spanyol újságírónő, Ana a 2005-ös pápai konklávé idején ismerkedik meg Jorge Mario Bergoglio bíborossal. Ekkor kezdődik mély barátságuk, amelyben a humor, a meghittség, a szeretet és a bölcsesség éppoly fontos szerepet játszanak, mint Jorge atya – azaz ahogy ma már inkább ismerjük: Ferenc pápa – azóta is hirdetett tanításaiban. Ana és Jorge atya beszélgetései során kibontakozik az egykori szegény olasz menekültek gyermekének sorsa: ifjúkori szerelmei, elhivatottságának megtalálása, küzdelme a korrupt kormányok és bűnszövetkezetek ellen, az elesettekért való kiállása és mélyen emberi, a szeretetet mindenek fölé helyező hitvallása.

Rendező: Beda Docampo Feijóo
Forgatókönyvíró: Elisabetta Pique könyve nyomán: Beda Docampo Feijóo, César Gómez Copello
Szereplők: Darío Grandinetti, Silvia Abascal

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Bemutató: 2016. április 7.

Forgalmazza a Cirko Film.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 16:04, szerda | Helyi

Az Őszi Tárlaton jártak a mozgás barátai

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton, a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában tettek látogatást a szegedi Magyar Reumabetegek Egyesülete, Domokos József Reuma Klub tagjai.

2019. November 20. 15:56, szerda | Helyi

A MÁV idén is csatlakozott a Gyermekjogok Világnapjához

A MÁV idén is csatlakozott az UNICEF Gyerekhang kampányához, amellyel a gyermekjogok fontosságára hívja fel a figyelmet a vasúttársaság is.

2019. November 20. 15:52, szerda | Helyi

Körözött luxusautók Röszkén

A rendőrök a magyar és a lengyel hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

2019. November 20. 15:44, szerda | Helyi

Tizenkét illegális migráns Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.