Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Szeptember 07. 13:13, hétfő | Helyi
Forrás: EVP-Egészségfejlesztési Iroda munkatársai

Felhívás Életmód-tanácsadó képzésen való részvételre

Felhívás Életmód-tanácsadó képzésen való részvételre

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás és a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézménye tájékoztatja Önöket,

hogy Csongrád megyében 2015. szeptemberében ingyenes Életmód-tanácsadó képzést szervezünk 40 órában, mely gyakorlati és elméleti modulokból áll. Felsőfokú végzettséggel rendelkező, emberekkel foglalkozó szakmákból (pl. oktatás, szociális ágazat, egészségügy) vagy középfokú végzettségű háziorvosi asszisztensek jelentkezését várjuk.

A képzés a TÁMOP-6.1.5-14-2015-0004 számú, „Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja” című projekt keretében valósul meg.

A képzés célja, hogy az egészség megőrzésével kapcsolatos meglévő ismeretek tudatosításával, valamint új ismeretek megszerzésével a résztvevőkben erősödjön a kötelék az egészséges életmóddal kapcsolatban, így képessé váljanak ilyen irányú tudásukat saját környezetükben is népszerűsíteni, az érdeklődőknek átadni.

A felkészítés Hódmezővásárhelyen, Kisteleken és Szegeden kerül megrendezésre, melyre minden járásból várunk jelentkezőket. Időtartamát tekintve 3 képzési napot a képzés helyszínén és egy gyakorlati napot jelent mindenkinek a saját működési területén. Ebből az első nap érzékenyítés az egészséges életmóddal kapcsolatosan, a második klinikai elméleti ismereteket nyújt a prevenció területén, a harmadik önálló gyakorlati nap mindenkinek a saját működési területén, a negyedik alkalom vizsganap, mely egy konzultációból egy kérdőív lekérdezésének megbeszéléséből, egészségterv készítő szoftver használat bemutatásából, a lekérdezés tapasztalatainak megvitatásából, és a vizsgából áll.

A tervezett időpontok és helyszínek:

  • Hódmezővásárhely, szeptember 10. csütörtök, 11. péntek és 19. szombat, 08:00-16:00 óráig,
  • Kistelek, szeptember 17. csütörtök, 18. péntek és 26. szombat, 08:00-16:00-ig,
  • Szeged, szeptember 24. csütörtök, 25. péntek és október 3. szombat, 08-00-16:00-ig.

Felhívjuk figyelmüket, hogy lakóhelytől függetlenül bármely helyszínre és időpontra történő jelentkezés lehetséges. Kérjük, jelezze melyik településre kíván jelentkezni, a részvétel a jelentkezés sorrendjében kerül majd megállapításra.

A képzés továbbképzési pont minősítésre benyújtásra kerül.

A tanfolyam elvégzése után lehetőség nyílik egy Egészségi állapot felmérési és egészségterv készítési projektben részt venni, melyben a lekérdezett kérdőívek és a tanácsadások számától függően a tevékenységért honoráriumot is biztosít a foglalkoztató, szerződés alapján.

A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése (letölthető a www.evp.hu honlapról és visszaküldése a következő e-mail címre: egylepes.htkt@gmail.com

További információért forduljon bizalommal Kisbakonyi Blankához, az alábbi elérhetőségeken egylepes.htkt@gmail.com e-mail címen vagy a 62/532-367-es telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a