Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Április 16. 11:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Fél napon át körbe-körbe

Fél napon át körbe-körbe

Az április elején Makón megrendezett 12 órás ultra csapat futóversenyen az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi katonái is részt vettek.

Az idén második alkalommal megrendezett 12 órás Makói kerengő elnevezésű futóversenyen huszonnégy csapatban 120-an álltak a rajthoz. A megmérettetés egy 1250 méter hosszú körpályán zajlott, amelynek egy része a makói Petőfi parkban található rekortán burkolatú futópályán volt kijelölve.

A reggel tíztől estig tartó futással a rendezőknek (Marosmenti Mocorgók) az volt a célja, hogy mindenki megismerhesse a saját teljesítőképességének határát egy extrém hosszan tartó terhelés alatt. A szervezők a végleges eredménybe csak a célvonal átlépésével teljesített köröket számolták bele.

A csapatok saját maguknak határozták meg a stratégiájukat, így voltak olyanok is, akik körönként váltották egymást.

A hódmezővásárhelyi 62. lövészzászlóalj katonáiból álló „Zrínyi futóművek” csapattagjai (Nagy Levente százados, Forgó Zoltán főtörzsőrmester, Takács Andor főtörzsőrmester, Knap István szakaszvezető, Rózsa István szakaszvezető) több mint fél óránként váltották egymást, így mindenkire négyszer került sor. A félnap alatt megtett 153 kilométer, azaz a 120 kör a férfiak kategóriájában a 7. helyezést jelentette.

(Forrás: Búz Csaba hadnagy, Fotó: Nagy Levente szds. és Forgó Zoltán ftőrm.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a