Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 25. 07:41, péntek | Sport
Forrás: MTI

Fél lábbal már a csoportkörben a Ferencváros, miután 4:0-ra győzött idegenben

Fél lábbal már a csoportkörben a Ferencváros, miután 4:0-ra győzött idegenben

A Ferencváros 4-0-ra nyert a litván Zalgiris Vilnius otthonában a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező negyedik fordulójának csütörtöki első mérkőzésén.

A formalitásnak ígérkező budapesti visszavágót egy hét múlva rendezik, a párharc továbbjutója főtáblás lesz a harmadik számú európai kupasorozatban.

Eredmény, selejtező, 4. forduló, 1. mérkőzés:
Zalgiris Vilnius (litván)-Ferencvárosi TC 0-4 (0-1)
---------------------------------------------------
Vilnius, v.: Sztojcsevszki (északmacedón)
gólszerzők: Traoré (17., 83.), Varga B. (65. - tizenegyesből), Pesic (75.)
sárga lap: Varga B. (31.)
piros lap: Gorobsov (62.)

Zalgiris:
--------
Gertmonas - Pavelic (Bopesu, 66.), Hnid, Vucur, Mamic - Novikovas (Kazlauskas, 72.), Gorobsov, Kendis, Milickovic (Karasima, a szünetben) - Golubickas, Antal (Vaca, 45+2.)

Ferencváros:
-----------
Dibusz - Makreckis, Mmaee, Cissé, Civic - Sigér, Abu Fani (Romdhane, 81.) - Traoré (Owusu, 88.), Zachariassen (Esiti, 81.), Marquinhos (Nguen, 70.) - Varga B. (Pesic, 69.)

Nagy lendülettel kezdett a magyar bajnoki címvédő - amely két éve 3-1-re nyert a Zalgiris otthonában -, ez a labdabirtoklási fölény mellett helyzetekben is megmutatkozott. A vezetést mégsem egy kidolgozott akció végén szerezte meg az FTC, hanem egy litván védekezési hibát követően. A 17. percben eladták a labdát a hazaiak, Adama Traoré lecsapott rá és körülbelül 25 méterről a hálóba ívelt. A folytatásban némileg kiegyenlítettebbé vált a játék képe, és bár a szünet előtt a román Liviu Antal egyenlíthetett volna, a nagy helyzete kimaradt, így egy találattal az FTC állt jobban az első félidőt követően.

A második felvonás elején Varga Barnabás gólját les miatt nem adták meg. A 62. percben Marquinhos visszahúzása miatt Gorobsovot kiállították, a megítélt büntetőt pedig Varga a hálóba lőtte. A magyar csatár helyére beállt Aleksandar Pesic egy ellenféltől kapott labdát kihasználva háromra növelte a Ferencváros előnyét, majd Traoré az öt és feles vonaláról talált be, ezzel beállította a végeredményt.

Fotó: M4 Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.