Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 03. 11:22, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Fél évezred dalai találkoztak egy évszázad műalkotásaival

Fél évezred dalai találkoztak egy évszázad műalkotásaival

Teltházas koncert a Tornyaiban

A Tornyai János Múzeum vásárhelyi művészéletet bemutató kiállításában adott koncertet Távol jársz címmel szombat délután a Steiner Béla Városi Kórus.

A közönség bizalmáról pótszékes teltházzal biztosította a fellépőket, akik megemlékeztek a kórus névadójáról és alaptó karnagyáról.

A fesztiválkórus minősítéssel és Pro Urbe díjjal elismert együttes rendszeres közreműködője a városi ünnepségeknek, de számos vidéki településen és külföldön is többször fellépett a kórus. Az 1976-ban Steiner Béla (1927-2016) zenepedagógus, zeneszerző, karnagy által alapított Városi Vegyeskar tavaly vette fel az alapító nevét, akire ma is hálával és szeretettel emlékeznek az énekegyüttes tagjai – mondta el köszöntőjében Búza András. A karnagy vezényletével a koncerten Kodály, Mozart, Brahms, Mendelssohn, Bartók és számos más zeneszerző kórusművei is felhangzottak.

A zenei délután műsorában szólódarabok is szerepeltek: Ábrahám Istvánné Oscar Rieding (1840-1916) német hegedűművész közismert h-moll hegedűversenyének első tételével lépett fel. Búza András kórusvezető egy meglepetésdallal kedveskedett a közönségnek: a nyári szezon méltán népszerű esküvői számát, Schubert Ave Mariaját énekelte el Borsos Annamária Bessenyei-díjas zongoraművész – egyben több mint két évtizede kórustag – zongorakíséretével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.