Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 03. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ez volt az utolsó nyárias hétvége

Ez volt az utolsó nyárias hétvége

Bár az országos melegrekord nem dőlt meg, több helyen majdnem 27 fokot mértek az országban. Az utolsó nyárias hétvégét sokan kihasználták. A Balatonnál többen a 20 fokos vízben is megmártóztak.

Már az őszi menetrend szerint futott ki a siófoki kikötőből a Balatonfüredre tartó személyhajó. A hajózási társaságnál a jó előszezont, gyenge főszezon követte. A rossz idő miatt a forgalom jóval kisebb volt a tavalyinál.

- A kedvezőtlen júliusi időjárásból fakadó kieséseket már becsléseim szerint 10-15 százaléknyi az elmaradás az elmúlt évhez viszonyítva azt sajnos ez az átkelő járatok már nem tudják pótolni - mondta a Balatoni Hajózási Zrt. központi állomásfőnöke, Kovács Miklós.

A hajózási szezon hivatalosan a hétvégén ért volna véget, de a jó idő miatt október 23-ig hétvégenként a Siófok és Tihany valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek még a hajók.

A nyárias idő ellenére az üzletek, büfék többsége már bezárt. Aki nyitva van, azt mondja: a főszezonban a rossz idő miatt elmarad bevételkiesést már nem tudják bepótolni.

- A jó idő megvan, de emberek nincsenek - mondta a hírTV-nek Popovics János üzletvezető.

A strandokon is sokan kihasználták az utolsó napsütéses hétvégét. Többen a Balatonba is bemerészkedtek, pedig a tó vize már csak 20 fokos. A meteorológiai előrejelzések szerint a vénasszonyok nyara csütörtökig tart, a jövő hétvégén pedig már igazi őszi idő lesz. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.