Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Szeptember 13. 14:50, kedd | Helyi
Forrás: Túri Lilla

EVP- Egészségfejlesztési Iroda szeptemberi programajánlója

EVP- Egészségfejlesztési Iroda szeptemberi programajánlója

Az év első feléhez hasonlóan az EVP- Egészségfejlesztési Iroda szeptemberben is az egészségmegőrzés, illetve egészséges életmód jegyében szervez mozgásprogramokat, valamint települési szűréseket.

Hódmezővásárhelyi Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata közös szervezésében 2016.09.17-én a Szent István tér 4. szám alatt. 8.00-12.00 óráig.

Az „Egészséges és aktív időskor” című pályázat keretein belül számos nyugdíjas csoport és olvasókör egészségi állapotát méri fel EVP- Egészségfejlesztési Iroda:

  • Pedagógusok Nyugdíjas Klub 09.15. 8.00 óra
  • Csúcsi Nyugdíjas Klub 09.20. Jókai u. 58. 8.00 óra
  • Újvárosi Nyugdíjas Klub 09.21. 8.00 óra
  • Tabáni Nyugdíjas Klub 09.23. 8.00 óra
  • Hódiköt Nyugdíjas Klub olvasókör 09.27. Rudnay Gy. u. 6. 8.00 óra
  • Color Tánccsoport 09.28. EVP- Egészségfejlesztési Iroda 8.00 óra

A szűréseken várják az egészségi állapotuk iránt érdeklődő lakosokat, akik vércukorszint-, koleszterinszint-, testsúly-, testmagasság- és testtömeg index- mérésen, érszűkületi vizsgálatokon vehetnek részt.

A 45 év feletti nők részére lehetőséget biztosítanak csontsűrűség rizikómérésre, a 45 év feletti férfiak részére pedig a prosztata megbetegedések rizikó szűrésére.

Az alapszűréseken túl Mártélyon szeptember 8.-án, míg Mindszenten szeptember 10-én és 13-án a kórház mobil emlőszűrő állomása is kitelepül, így a behívóval vagy beutalóval rendelkező érintett hölgyek mammográfiás vizsgálaton is helyben vehetnek részt. A prevenciós rendelő munkatársai mindezeken felül, a vizsgálatokkal összefüggő életmód tanácsadást is nyújtanak a látogatóknak.

Szintén az „Egészséges és aktív időskor” pályázat keretében az EVP- Egészségfejlesztési Iroda és a Talentum Alapítvány 26 órás képzést indít Talentum Önkéntes képzés címmel 2016. szeptember 16-17-én 8-16 óra között és egy harmadik – későbbiekben egyeztetett napon. A képzés célja, olyan önkéntesek képzése, akik képessé válnak idős embertársaik tevékeny és független otthoni életvitel szükségleteinek felismerésére és az ehhez szükséges tudás átadására, illetve hozzásegítik az időseket a tudás megszerzéséhez.

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet egy 1600 kilométeren át tartó 16 napos futással kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért. Az egészségfejlesztők az egészségügyben dolgozókkal közösen futják körbe az országot, tematikus témákhoz kötve, váltó futásban. Hódmezővásárhelyre a 8. napon, szeptember 24-én érkeznek a futók. A nyolcadik nap témája az emlőrák elleni küzdelem, ezen a napon szervezi meg az EVP Egészségfejlesztési Iroda az emlőrák elleni küzdelem jegyében szervezett egészségkerékpározást is Hódmezővásárhelyen annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az emlőszűrésen való részvétel fontosságára. Immár 8. alkalommal várjuk az érintetteket, akik meghívót kapnak és azon támogatókat, akik a rendezvényen való részvétellel kívánják felhívni a figyelmet a szűrésen való részvétel fontosságára. Indulás a Kossuth térről 15.00-kor.

2016. szeptember 24-én 10.00 órától a Zöldlépés Nordic Walking Egyesület Botkóstoló 3. elnevezéssel hirdet programot Hódmezővásárhelyen, a Pető Ferenc utcai játszótérre, az Európa Parkba. Az érdeklődők megismerkedhetnek a nordic walking sportággal, részt vehetnek alaptechnika oktatáson, valamint tanácsokat kaphatnak a folytatáshoz. Mindenkit várnak szeretettel, akik még nem döntöttek, hogy melyik sportágat űznék rendszeresen, vagy azokat, akik nem költséges sportot keresnek, vagy szeretik a természetet és szeretnek csapatban sportolni. A Nordic Walking kifejezetten ajánlott túlsúllyal küzdőknek, ülő munkát végzőknek, kismamáknak szülés előtt és szülés után, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, cukorbetegeknek, rehabilitációra kényszerülő pácienseknek és a szabadban sportolni szeretőknek.

Az európai mozgalom mottójához kapcsolódva az ésszerű, jól szervezett és fenntartható közlekedést népszerűsítő rendezvénysorozat kerül megrendezésre Hódmezővásárhelyen, a mobilitás héten, a hét utolsó napján szeptember 22-én „Nem szégyen a futás” című futóversennyel várja az iskolásokat a 14:30-ra a Somogyi Béla utcába a futópálya melletti füves területre az EVP- Egészségfejlesztési Iroda, a Szent István Általános Iskola és a Környezet Információs Központ szervező csapata.

A felgyorsult életmód, a fogyasztási cikkek összetételének gyökeres változása és az elkerülhetetlen öregedés egyaránt felelősek szervezetünkben bekövetkező változásokért. Ahhoz, hogy tisztában legyünk egészségi állapotunkkal, érdemes rendszeresen részt venni egészségmegőrző szűrővizsgálaton.
Az EVP- Egészségfejlesztési Iroda munkatársai továbbra is várják az egészségük iránt elkötelezetteket, vizsgálatokkal összefüggő életmód tanácsadásokkal a prevenciós rendelőbe (Kórház „L” épület). Időpont egyeztetés a 62/532-368.

A rendezvényekre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A programokról további tájékoztatás az EVP- Egészségfejlesztési Irodában a 62/532-368-as telefonszámon vagy ahttp://www.evp.hu oldalon található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.