Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Március 29. 15:01, szerda | Helyi
Forrás: Túri Lilla Kommunikációs asszisztens

EVP- EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI IRODA ÁPRILISI PROGRAMAJÁNLÓJA

EVP- EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI IRODA ÁPRILISI PROGRAMAJÁNLÓJA

Áprilisban is tovább folytatódik az EVP- Egészségfejlesztési Iroda által szervezett Egészséges és aktív időskor projekt keretén belül EVP 50+ Internet Klub

A Klub az internetezés és elektronikus levelezés alapjainak elsajátítására ad módot az 50 év feletti lakosok számára, megismertetve a résztvevőket az infokommunikációs eszközök használatával, az új típusú ismeretszerzés és kapcsolattartás lehetőségeivel.

Az internes klubfoglalkozásra előzetes jelentkezés szükséges.

Jelentkezni ahttp://www.evp.hu oldalán letölthető jelentkezési lappal vagy az ingyenesen hívható 06 80 820 085 –ös telefonszámon lehet.

A program 2017. április 27-ig hétfőtől- csütörtökig, 14-16 óráig folyamatosan tart.

Minden nap más-más témával várja az EVP-Egészségfejlesztési Iroda a jelentkezőket:

  • hétfői napokon a mozgással kikapcsolódással kapcsolatosan
  • keddi napokon közösségi oldalak használatával, online ügyintézéssel
  • szerdánként a táplálkozással, kalória számítással kapcsolatosan,
  • csütörtöki napokon a kulturális lehetőségekkel kapcsolatosan szerezhetnek új információkat az internet segítségével. A jelentkezőknek önkéntes diákok segítenek eligazodni az internet világában.

Egészségnap:

  • 2017. április 8-án 8 órától Székkutason Bem utca 1. (Egészségház)

A szűréseken várják az egészségi állapotuk iránt érdeklődő lakosokat, akik vércukorszint-, koleszterinszint-, testsúly- testzsír százalék-, haskörfogat-, testmagasság- és testtömeg index- mérésen, érszűkületi vizsgálatokon illetve szakorvos által végzett anyajegy szűrésen is részt vehetnek.

A 45 év feletti nők részére lehetőséget biztosítanak csontsűrűség rizikómérésre, a 45 év feletti férfiak részére pedig a prosztata megbetegedések rizikó szűrésére.

Emlőszűrés:

  • 2017. április 7-én 12 órától április 8-án 8:00 órától Székkutason Bem utca 1. (Egészségház)

A kórház mobil emlőszűrő állomása is kitelepül, így a behívóval vagy beutalóval rendelkező érintett hölgyek mammográfiás vizsgálaton is helyben vehetnek részt. A prevenciós rendelő munkatársai mindezeken felül, a vizsgálatokkal összefüggő életmód tanácsadást is nyújtanak a látogatóknak.

Mozgásos programok:

  • 2017. április 22-én Tavaszi kerékpártúrát szervez Nagymágocsra az EVP- Egészségfejlesztési Iroda és a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány. Gyülekező 9 órakor a népkert bejáratánál található millenniumi Székelykapunál. A 60 km-es kerékpáros túra, több pihenővel teljesíthető a nem rendszeresen túrázónak is. Időtartama kb. 6 óra, így a várható visszaérkezés időpontja 15 óra 30 perc.

Az EVP- Egészségfejlesztési Iroda munkatársai továbbra is várják az egészségük iránt elkötelezetteket, állapotfelméréssel egybekötött életmódtanácsadással a prevenciós rendelőbe (Kórház „L” épület).

Időpont egyeztetés a 62/532-368.

A rendezvényekre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A programokról további tájékoztatás az EVP- Egészségfejlesztési Irodában a 62/532-368-as telefonszámon vagy ahttp://www.evp.hu oldalon található.

Kövesse tevékenységünket a facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/evpefi/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.