Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Március 23. 16:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Szöveg és fotó: Búz Csaba hadnagy

Évértékelés a Bocskai-dandárnál

Évértékelés a Bocskai-dandárnál

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartott március 22-én Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka Hódmezővásárhelyen.

A feladatszabó értekezlet a dandár irányításának, vezetésének legmagasabb szintű fóruma, amelynek fő feladata az alakulat előző évi meghatározó fontosságú feladatainak az értékelése és az idei feladatok irányelveinek és célkitűzéseinek meghatározása az egységes szemlélet megteremtése érdekében.

Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok parancsnoki értékelésében elmondta, hogy 2016-ban olyan folyamatok indultak el, amelyek optimizmusra adnak okot és hangsúlyozta: „A „Te légy a példa” mottó nem véletlen, mert mindenkitől azt kértem és kérem, hogy úgy álljon a feladatok ellátásához, hogy a saját szakterületén és a civil életben is példaként tudjon szolgálni a Bocskai-dandár.”

Az eseményen jelen volt Mihócza Zoltán dandártábornok, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke, aki a dandár parancsnokának értékelését és feladatszabását követően az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának nevében megköszönte a dandár 2016-os tevékenységét majd reflektált az elhangzottakra is:„Valósághű és reális értékelést hallhattunk az alakulat parancsnokától. A dandár valóban jó úton halad, és az a missziós tevékenység, amit a dandár az elmúlt évben végzett az kimagasló és köszönet érte. Ezt kérem, folytassák tovább ebben az évben is.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.