Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 24. 10:28, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Evelin és a Debreceni Drift

Evelin és a Debreceni Drift

Interjú Kovács Evelin autóversenyzővel a 2014.04.06-án Debrecenben megrendezendő Drift verseny előtt.

Kedves Evelin!

Egy nem mindennapi autóval indulsz a Debreceni Drift versenyen. Mesélnél róla?

- Jelenleg egy BMW E36 3.2 M3-at birtoklok, mint versenyautó. Az autó és az én szerelmem 2012-re nyúlik vissza, hiszen ekkor került hozzám. Szerelem volt első látásra, bár akkor még teljesen máshogy nézett ki. Kezdetekben még 2,5-es motor volt benne, de annak sajnos hamar búcsút kellett mondanom, hiszen a hajtókar kinézett a motor oldalán. Hosszas szerelések és alakítások után végre 2013-ra megszületett az autó ilyen formában, ahogy most van. Kapott új motort, nagyobb kormányszöget, műanyag elemeket és szépen fel lett csinosítva kívül belül, igazi vagány csajos autó lett belőle (szerintem). Nagyon szeretem ezt a kocsit, mert nagyon kezes és könnyű irányítani, teljesen rám van kialakítva vagy az is lehet, hogy inkább összeszoktunk, mint egy jó kapcsolatnál.

Ha már Drift verseny, és az is Debrecenben a Vámospércsi úton lesz április hatodikán, mesélnél a Driftes pályafutásodról?

- Minden 2011 augusztusában kezdődött, amikor először volt szerencsém egy profi drifter mellé beülni és egyből beleszerettem ebbe a sportba. Már amikor kiszálltam (kimásztam) az autóból akkor tudtam, hogy ezt AKAROM csinálni. Mint, ahogy azt az előbb említettem 2013-tól tudtam igazán elkezdeni driftelni/gyakorolni, hiszen addig a technika ördögével küzdöttem. Amikor először megcsúsztattam a kocsit, kicsit megijedtem hiszen reflexből azon voltam hogy kiegyenesítsem, mert normális esetben az utcán nem megyünk keresztbe, főleg nem hogy úgy is tartsuk azt. Aztán ahogy teltek el a napok és ahogy lehetőségem adta gyakoroltam, egyre inkább kezdtem megtanulni, hogy hogyan is menjek keresztbe, fékezzek kézzel-lábbal, kormányozzak, gázt adjak és füstöljön a gumi is lehetőleg. Nem tagadom kezdetben nagyon nehéz volt, de mára talán mondhatom azt, hogy tudom, hogy mit csinálok. Még csak egy versenyen vagyok túl, ami a Debrecen drift volt amatőr versenyzőként (hatalmas élmény). Nagyon fura volt az az érzés, de mégis felejthetetlen, hogy engem néztek, én voltam a versenyző és nem fordítva.

Számodra mi tetszik ebben neked és mi motivál a Driftben, hogy indulj április hatodikán?

- Hatalmas élmény az mikor az ember vezethet egy erős autót, de még nagyobb mikor tudja azt irányítani. Számomra ez a legnagyobb élmény és kihívás is egyben, hogy itt van ez a több mint 300 lóerős fenevad és az van, amit én mondok/csinálok, én irányítok! A legfőbb motivációm, hogy minél jobb legyek és minden egyes alkalommal jobban, ügyesebben, gyorsabban menjek végig a pályán. A Debrecen drift volt életem első driftes versenye és nagyon élveztem, jó a pálya, tele terhelésváltásokkal és nagyon látványos, élvezetes az autózás mind a nézőnek mind a versenyzőknek is.

Mennyire tudod kiautózni magad a Vámospércsi úton lévő Driftpályán?

- Van még mit tanulnom, így az autómat sem autózom ki még teljesen, de minden egyes alkalommal azon vagyok, hogy még többet, még jobban teljesítsek és kihozzam magamból a maximumot.

Címkék: drift, Kovács Evelin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.