Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Január 16. 11:15, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Éveken keresztül vett fel jogosulatlanul családi pótlékot egy szerb férfi Szegeden

Éveken keresztül vett fel jogosulatlanul családi pótlékot egy szerb férfi Szegeden

Vádat emelt az ügyészség egy szerb férfi ellen, aki három Szerbiában lakó gyereke után több mint öt éven keresztül vett föl jogosulatlanul családi pótlékot

– tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t. A magyar állampolgársággal is rendelkező férfit nagyobb vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják.

A vádirat szerint a férfi Szegedre, a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatóságához nyújtott be 2011-ben kérelmet a három gyermeke után járó családi pótlék megállapítása érdekében. A férfi ekkor és évente megismételt kérelmeiben azt állította, hogy életvitelszerűen Szegeden él. A vádlottnak 2017 tavaszáig több mint 3 millió forint családi pótlékot folyósítottak.

A családok támogatásáról szóló törvény hatálya kiterjed a Magyarország területén élő személyekre. A vádlott azonban nem élt szegedi lakcímén, és más magyarországi lakóhellyel sem rendelkezett, életvitelszerűen Szerbiában tartózkodott, így a családi pótlékra nem volt jogosult, a valótlan kérelmek benyújtásával tévedésbe ejtette a magyar hatóságokat - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára