Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2021. Augusztus 23. 12:24, hétfő | Bulvár
Forrás: infovárosok

Erősport: Juhász újra nyert, a vizes forduló előtt pontegyenlőség az élen

Erősport: Juhász újra nyert, a vizes forduló előtt pontegyenlőség az élen

A júliusi Strongman Bajnokok Ligája-indulás is segítette a mádi erősembert, hogy újra az önmagától elvárt szinten teljesítsen.

A két megelőző fordulóban gyengébben szereplő Juhász Péter nyerte a Közép-Európai Erősember-szervezet (CESA) által szervezett Prémium Liga 5. fordulóját. A siófoki Scitec Muscle Beachen megrendezett versenyen 14 pontos, magabiztos győzelmet ért el a mádi erősember, aki ráadásul két hellyel előzte meg az összetettben legnagyobb riválisának számító Molnár Zsoltot – ezzel pedig pontszámban beérte bölcskei ellenfelét.

„Úgy érzem, végre ismét olyan fókuszáltan, összeszedetten tudtam versenyezni, amit elvárok magamtól” – összegezte a Prémium Médián Juhász Péter a siófoki sikerért. A mádi kolosszusként becézett, civilben tűzoltóként dolgozó sportember hatból hat versenyszámban végzett a dobogón, ezzel a nap végére rendkívül magabiztos előnyt épített ki, győzelmét pedig lényegében egyetlen percig sem veszélyeztette senki és semmi. Így a július végi, finnországi Strongman Bajnokok Ligája-forduló – ahol negyedik lett a kontinens legjobbjait felvonultató tizenkét fős mezőnyben – ismét klasszis teljesítményt nyújtott.

A Scitec Muscle Beachen rendezett fordulóban mintegy 14 tonnás kamiont kellett elhúznia a tizenegy indulónak, ezt követően a 160 kilogrammos vikingnyomás majd – mintegy 200 kilóval – a Conan-kör következett. Az első számban rögvest Juhász volt a legjobb (26.19 másodperc), a másodikban a nagy rivális – a kamionnal betliző és csupán 6. helyen záró – Molnár Zsolt (12 nyomás), a harmadikban Boros Adrián (több mint 8 kör).

„Magabiztosságot adott, hogy az első számban rögvest nyerni tudtam, mindez azt jelentette, hogy a következő feladatnál utolsóként jöhettem, ez a sportág sajátossága, a pillanatnyi állás szerint vezető versenyző apró előnye, hogy mire az eszközökhöz ér, pontosan tudja, milyen eredményre lesz szüksége. Túlzottan nem akartam taktikázni, mindent ki akartam adni magamból, mert abból nem lehet gond – viszont megnyugtató volt tudni, hogy adott pillanatban hol tartok.”

Juhász kezére játszott, hogy a tavasszal sérüléssel küzdő, az idényben emiatt eddig nem is indult Sebestyén János is remek formát mutatott, a Conan-kört leszámítva végig az élmezőnyben volt, és négy versenyszám után a második helyen állt megelőzve az 5. fordulót az összetett élén váró Molnárt is.

A folytatásban is Juhász jött ki jól a versenyfeladatokból: az idén először előkerült lépcsősúlyoknál szintén a legjobb volt, 25,85 másodperc alatt pakolta fel a 40 centi magas dobogóra a tíz, az utolsó öt esetében már 226 kilogrammos súlyt, ezzel kevesebb mint fél másodperccel, de megelőzte Sebestyént.

Az ötödik számban, a kerékforgatásban Mészáros Dávid volt a legjobb (3 fordítás, 17.48 mp), a hatodikban, a kőgolyósor állványra emelésében ismét Juhász (22.81 mp). Az utolsó szám ráadásul megint nem sikerült jól Molnárnak, az összetett éllovasa csupán nyolcadik lett...

„Annyiból jó volt, hogy Jani is elindult, hogy akarata ellenére ezzel – úgymond – egy picit besegített nekem – tette hozzá Juhász a végeredmény látva, Sebestyén János második, és Molnár Zsolt harmadik helyére utalva. – A kétpontos hátrányomat az összetettben ezáltal ledolgoztam. Biztos vagyok benne, hogy igazi ki-ki csata lesz ez az utolsó két fordulóban. A következő állomás is biztosan izgalmas lesz, jönnek a vizes számok, ahol Molnár Zsolt kifejezetten erős, én pedig, hogy őszinte legyek nem érzem magamat igazán biztonságban, kicsit nagyobb a sérülésveszély. Abban biztos vagyok, hogy végig tiszta, férfias küzdelem dönt majd az idei bajnoki címről. Napi kapcsolatban vagyunk, mondhatni, baráti a viszonyunk, és bár egy-egy megjegyzéssel már csipkelődünk egymás között, a tisztelet és az elhivatottság adott” – tekintett előre Juhász Péter.

CESA PRÉMIUM LIGA
5. FORDULÓ, SIÓFOK
1. Juhász Péter 62
2. Sebestyén János 48
3. Molnár Zsolt 46
4. Boros Adrián 44
5. Mészáros Dávid 41
6. Losonczi Imre 35,5
7. Kovács Ferenc 34,5
8. Hegedűs Ádám 32
9. Ferenczy Miklós 19
10. Locskai József 18
11. Borovszky Norbert 15

Az összetett élmezőnyének állása: 1. Molnár Zsolt (56 pont), 2. Juhász Péter (56), 3. Boros Adrián (47), 4. Mészáros Dávid (37), 5. Losonczi Imre (35).

Címkék: erősport

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 13:01, csütörtök | Bulvár

Debütál a Tőrbe ejtve folytatása

A Tőrbe ejtve című, Daniel Craig főszereplésével forgatott krimi folytatása a szeptemberi Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütál.

2022. Június 27. 15:07, hétfő | Bulvár

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Superfight Series Hungary-t

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Superfight Series Hungary-t, melynek második alkalommal adott otthont a kecskeméti Messzi István Sportcsarnok.

2022. Június 24. 16:04, péntek | Bulvár

Szuper gyermeknap volt Szolnokon a Prémium Médiaválogatottal

Május 29-én Szolnokon a Tiszaligetbe várták a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, hogy színes programokkal ünnepeljék meg a kicsiket.

2022. Június 22. 17:05, szerda | Bulvár

Életműdíjat kap Matt Dillon Locarnóban

Életműdíjat kap Matt Dillon amerikai színész, rendező, forgatókönyvíró az augusztusi Locarnói Filmfesztiválon - írta a Variety.com.