Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2024. Január 24. 09:47, szerda | Belföld
Forrás: Idokep.hu

Erős széllökésekre készüljön csütörtökön

Erős széllökésekre készüljön csütörtökön

Szerdán egy meleg-, majd este egy hidegfront érkezik, a hidegfront mögött csütörtökön sokfelé lehetnek viharos széllökések.

Nincs megállás, újabb frontok érkeznek a héten. Rögtön holnap nyugat-északnyugat felől egy melegfront felhőzete borítja be az országot, és többfelé várható csapadék: északkeleten hó, havas eső, néhol ónos eső, máshol eső, zápor. Délnyugaton csak néhol eshet. Ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: a Dunától keletre mindössze 0 és +5, míg a Dunántúl nagy részén 5 és 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet, a legmelegebb Sopron környékén lesz - írja az Időkép.hu.

Este megérkezik a melegfrontot követő hidegfront, az addig élénk, erős délnyugati szél egyre többfelé nyugatira, majd északnyugatira fordul, csütörtökön sokfelé viharos lökések kísérhetik.

A Bakonyban és a főváros környékén 80-90 km/órás lökések is lehetnek.

Ezen a napon sokat fog sütni a nap, a felhőátvonulásokból csak helyenként fordulhatnak elő futó záporok. Keleten, északkeleten is megenyhül az idő, a maximumokat országszerte 5 és 12 fok között mérhetjük.

Átmeneti szünet után péntek délután újabb meleg-, majd éjjel hidegfront érkezik, folytatódik tehát a változékony, szeles, csapadékkal tarkított időjárás.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.