Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2023. December 21. 07:59, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Erős forgalom várható az utakon az ünnepek alatt

Erős forgalom várható az utakon az ünnepek alatt

Péntektől a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, különösen a nemzetközi átmenő forgalmat biztosító főbb útvonalakon, illetve a bevásárlóközpontok környékén - írja a Magyar Közút.

Jelezték, a Nyugat-Európa felől érkező tranzitforgalom főként az M1-M0-M5-ös útvonalat érinti, de gyakorlatilag minden nyugat-kelet irányú úton megnövekedett forgalomra kell számítani karácsonyig.

A tranzitforgalom újbóli megerősödése az új év első hétvégéjén várható az ellenkező irányba, amikor az átutazók visszaindulnak Nyugat-Európa felé -írták.

A társaság tapasztalatai alapján december 24-én délután és este nem várható nagyobb forgalom, viszont karácsony első napján a főváros és a megyeszékhelyek, valamint nagyobb városok irányából várható mozgás a kisebb települések irányába, hiszen sokan ilyenkor indulnak el a rokonokhoz, barátokhoz, akik közül többen általában december 26-án, délután indulnak vissza otthonukba.

A közleményben hangsúlyozták, hogy utazás előtt érdemes felkeresni a www. utinform.hu honlapját.

Címkék: forgalom, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció