Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 28. 12:30, péntek | Helyi
Forrás: Tordai Kamilla kommunikációs munkatárs MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Erőemelő világbajnok lett a vásárhelyi katona

Erőemelő világbajnok lett a vásárhelyi katona

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár vásárhelyi katonája nyerte meg az idei GPC Világbajnokság Raw erőemelés junior kategóriáját.

Egerben véget ért a nyolc napig tartó 2018 évi GPC Világbajnokság. Összesen harmincnégy ország több mint ezer nevezéssel vett részt a világbajnokságon. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségéből Gáleg Norbert Krisztián közkatona, a 62. Lövészzászlóalj lövésze is nevezett junior 110kg kategóriában, amelyet 770kg (285-200-285) összteljesítményével világbajnoki első helyezést ért el. Raw felhúzásban 110kg. kategóriában 285kg teljesítményével második, míg Raw fekvenyomás 110kg kategóriában 200kg teljesítményével világbajnoki 3. Helyezést ért el.

„Nagyon sokat köszönhetek az alakulatnak, és katonatársaimnak is, hogy eljuthattam idáig. Számos alkalom volt, mikor együtt edzettünk, és segítettek, hogy sérülésmentesen végezzem napi edzéstervemet” – mondta Norbert – „A jövőbeli terveim között jelenleg a munka élvez prioritást, hiszen én is részt veszek a Bakonyban zajló gyakorlatban, ahonnan a világbajnokság idejére engedélyezték a távolmaradást számomra.”

Gáleg Norbert már számos helyen bizonyította kiváló teljesítményét. 2017-ben megnyerte az Országos Fekvenyomó versenyt, a Magyarország legerősebb embere versenyen 5. helyezést és egyéb más megmérettetésen még további számos dobogó közeli eredményt ért el. Idén májusban pedig a Magyar Professzionális Erőemelő Liga országos bajnokságán első helyezést ért el. Norbert számos hazai sikere után bebizonyította, hogy nemzetközi környezetben is képes helyt állni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.