Városlista
2019. november 13, szerda - Szilvia

Hírek

2019. Június 06. 19:02, csütörtök | PR

Érezd magad főnöknek és válassz ehhez illő forgószéket

Érezd magad főnöknek és válassz ehhez illő forgószéket

Egy nap során számos döntést hozunk meg, kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Vannak olyan témák, amiknek alaposan utánajárunk, mielőtt döntést hoznánk, azonban sokszor még így sem veszünk figyelembe minden szempontot.

Ilyen a megfelelő irodai forgószék kiválasztásának kérdése. Ugyanis legyen szó akár egy nagy cég, akár csak az otthoni irodád kialakításáról, az első és legfontosabb szempont kell legyen a megfelelő irodai szék kiválasztása. Az asztal és számítógép megválasztása bár hasonló fontossággal bír, azonban tartsd szem előtt, hogy a szék lesz az alapja a kényelmes és ezáltal nyugodt munkavégzésednek.

Tartsd szem előtt az S alakot

A megfelelő irodai forgószék kiválasztásakor az a legfontosabb, hogy új ülőhelyed megfelelően támogassa a helyes testtartást. Gondolj bele, naponta minimum nyolc órát töltesz az irodai székedben ülve, nem mindegy tehát, hogy a gerinced mit él át ez idő alatt.

Az ülő életmód negatívumairól már számos cikk született, azonban mindegyik egyöntetűen hangsúlyozza, hogy a káros hatások csökkentése nagyban támogatja az egészségmegőrzést.

Ha helyesen ülsz székedben, gerinced egy természetes S alakot vesz fel. Onnan fogod tudni, hogy jól ülsz, hogy még a nap végére sem fájdul meg a derekad vagy a hátad. Tovább csökkentheted a gerincedre és a nyakadra eső terhelést, ha fejtámlás széket szerzel be.

Te minden nap ugyanarra vágysz?

Nem biztos azonban, hogy minden nap és minden életkörülmények között ugyanaz az ülés lesz kényelmes számodra. Természetesen nem cserélgetheted naponta, azonban ha a vásárlásnál megfelelő székre tetted le voksod, akkor akár naponta is kényelmesre igazíthatod azt.
Nagyon fontos, hogy irodai székünket személyre szabhassuk, hiszen bár mindannyiunk számára az S alakban ülés a leginkább egészséges, mégis más anatómiával bírunk, így akár az is lehet, hogy egészen más beállítással éred majd el az ideális pozíciót, mint a melletted ülő.
Ha nem csak az ülőlap magasságát, hanem a háttámla dőlésszögét is változtatni tudod, biztosan megtalálod előbb-utóbb a neked való, kényelmes és egyben egészséges ülőhelyzetet.
Tartósság vagy dizájn - mindenképp választanod kell?
A szék kinézete azonban nem mindig csak az egészséget helyezi előtérbe, sokszor pusztán a dizájn alakítja azt.
Fontos, hogy amellett, hogy kényelmes a forgószéked, tetszen is a látvány. Válassz olyan színt, ami illik a környezethez és személyiségedhez is, de feltétlenül figyelj a jól guruló kerekekre is.
Ha pedig nem kívánod túl gyakran cserélgetni a széked (hiszen valljuk be, nem egy olcsó mulatság egy igazán jó szék), akkor a dizájn mellett mindenképp fontos figyelembe venned a tartósságot is. Szerencsére ma már nem szükséges választani a kinézet és a praktikum között. A tartósságot és a divatos kinézetet egyaránt támogatja a fém talp, azonban érdemes az ülőfelület anyagát is jól megválasztani. Válogass bőr vagy hálós műszál anyagú irodai forgószékek közül, ha évek múlva is szeretnéd jó hasznát venni új barátodnak

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Egy fedél alatt az ellenséggel

A családunkat nem választhatjuk meg, de a barátainkat igen. Vajon az ellenségeinkkel mi a helyzet?

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Rostban gazdag ételek

A gyerekek ízlése szerint ideális reggeli sajnos gyakran egyáltalán nem ideális táplálkozási szempontból. Hogyan tudjuk elérni, hogy elfogyjon a reggeli és még egészséges is legyen?